Zkrachovalá Union banka začala klientům vyplácet další peníze

Téměř pětasedmdesát tisíc bývalých klientů zkrachovalé Union banky dostane v nejbližší době další část svého majetku. Dohromady jde o více než 1,5 miliardy korun. Většinou dostanou peníze poštovními poukázkami, které budou rozeslány v nejbližších dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto

Peníze. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Dnes o tom rozhodl konkurzní správce Lukáš Raida. Prvních dvacet procent podle něj věřitelé získali před několika lety a teď je to dalších deset procent z uznaných pohledávek. Ostravská Union banka zkrachovala před sedmi lety a stále nejsou ukončeny všechny soudní spory.

„Díky částečnému rozvrhu věřitelé mohou získat část svých pohledávek ještě před samotným ukončením celého konkurzního řízení, které je dlouhodobou záležitostí. Je to pro ně reálný výsledek konkurzu. Na účtech Union banky je dost prostředků a já jsem rád, že se věřitelé dostanou ke svým oprávněným nárokům,“ řekl Raida.

Na Union banku byl vyhlášen konkurz v roce 2003. V celé republice měla přibližně 130.000 klientů, 90 poboček a měla disponovat vklady v celkové výši 17 miliard korun. Po prohlášení konkurzu byly uznány pohledávky za 15,1 miliardy korun. První peníze dostali věřitelé na přelomu let 2004 a 2005.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme