Trenér české hokejové reprezentace Růžička bere na MS 28 hráčů

Kouč Vladimír Růžička bere na hokejové mistrovství světa v Německu všech 28 hráčů, kteří se zúčastnili záverečně přípravy. Na soupisku ale může zapsat pouze pětadvacet jmen, 23 hráčů pro základní skupiny plus dva po jejich skončení. Zatím se ale Růžička rozhodl pro jednadvacet hokejistů - dva brankáře, sedm obránců a devatenáct útočníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Vladimír Růžička po oznámení nominace české hokejové reprezentace pro MS v Německu

Kouč Vladimír Růžička po oznámení nominace české hokejové reprezentace pro MS v Německu | Zdroj: ČTK

Zatím všech osmadvacet hokejistů odletí s českým národním týmem na světový šampionát v Německu, do které vstoupí svěřenci Vladimíra Růžičky nedělním utkáním proti Francii. Konkrétní jednadvacítku hráčů, která zasáhne do úvodních duelů ve skupině, ale oznámí hlavní trenér až zítra.

Širší nominace českých hokejistů na mistrovství světa v Německu (7.-23. května):

brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Tomáš Vokoun (Florida/NHL),

obránci: Michal Barinka (Vítkovice), Petr Gřegořek (České Budějovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Angel Krstev (Färjestad/Švéd.), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Filip Novák (Balašicha/KHL), Michal Rozsíval (NY Rangers/NHL),

útočníci: Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Jaromír Jágr, Jakub Klepiš (oba Omsk/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Kometa Brno), Martin Růžička (Třinec), Petr Koukal (Pardubice), Marek Kvapil (Vítkovice), Milan Gulaš (České Budějovice), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.), Jiří Novotný (Mytišči/KHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL).

trenér: Vladimír Růžička. Asistenti: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme