Hokejové MS v Německu otevře zápas na fotbalovém stadionu

Hokejové mistrovství světa začíná v Německu už dnes ve 20:15 hod. K úvodnímu zápasu nastoupí domácí reprezentace proti USA. Utkání se hraje na fotbalovém stadionu Schalke04, které má kapacitu hlediště přes 76 tisíc diváků. Je tak možné, že se zapíše návštěvou do Guinessovy knihy rekordů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Schalke04 v Gelsenkirchenu už je připravený na úvodní zápas hokejového MS

Fotbalový stadion Schalke04 v Gelsenkirchenu už je připravený na úvodní zápas hokejového MS | Zdroj: ČTK

Diváci dnes nezamíří na stadion Schalke04 v Gelsenkirchenu za fotbalem ale netradičně za hokejem. Pořadatelé světového šampionátu v Německu se totiž chtějí zapsat do historických tabulek v návštěvnosti a tak situovali úvodní duel mistrovství na tento více než šestasedmdesáti tisícový stadion.

„Hokej by měla být show a já si myslím, že mnohdy se na to zapomíná. Ale tahle show bude mít určitě úžasnou atmosféru. Protože jak znám Němce, tak ti dokáží atmosféru udělat. Já jsem byl před devíti nebo deseti lety v Kolíně nad Rýnem na mistrovství světa a atmosféra tam byla fantastická. Takže předpokládám, že když tam bude místo devatenácti tisíc pětašedesát, tak ta atmosféra bude skvělá,“ myslí si hokejový analytik a bývalý reprezentant Martin Hosták.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové MS v Německu otevře zápas na fotbalovém stadionu

Vyprodané hlediště zápasu jistě přidá na zajímavosti. Otázkou je, co taková návštěva udělá s hráči na ledě. „Jako hráč to člověk moc nevnímá. Jak se spustí hra, tak člověk vnímá jenom ten řev, ten kotel, pokud tam bude. A pokud tam budou ty německé chorály, tak si myslím, že to bude parádní. Pro hráče to nebude nic špatného,“ prohlásil Martin Hosták.

Bývalý reprezentační útočník, ale upozorňuje na jinou věc. „Důležité bude, jak budou oni (pozn. pořadatelé) schopni udělat podmínky, to znamená hlavně asi led, protože bude teplo. Oni tu arénu v Gelsenkirchenu určitě zakryjí, ale je otázka, jak ten led bude vypadat. To je jediné, co může hráče strašit.“

Střecha skutečně bude zatažená, aby zápas nenarušila nepřízeň počasí. A v hledišti by neměl chybět ani prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král. „Já sám se na to velmi těším, protože to bude zážitek, který se člověku asi mockrát v životě nepoštěstí. Hokej se dělá výlučně pro lidi. Kdybychom hráli někde bez diváků, tak je to o ničem. Takže já tyto věci vítám. Lidi se mají jít na ten hokej bavit a není to už jenom o tom, že stroze odkoukají tři třetiny a jdou domu.“

Je jisté, že kdo dnes do hlediště VELTINS Arény přijde, nepůjde jen na tři třetiny. Už patnáct minut před osmnáctou hodinou totiž startuje doprovodný program včetně utkání legend a slavnostního zahájení šampionátu. Celá show přitom spolkne více jak jeden milion eur.

„Hokej je velký byznys. A na to, aby mohl platit veliké výplaty a vůbec ty náklady, které ta krásná hra potřebuje, tak je prostě někdy potřeba dělat i to, co hráčům, funkcionářům a trenérům možná někdy nevyhovuje nebo je přítěží. Ale je to prostě součást doby a my se s tím musíme naučit žít,“ konstatoval k monstrózní akci mistr světa z roku 1985 František Musil.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme