Jandač: Čekáme jen na Plekance a Krajíčka

Už dnes večer začne v Německu 74. ročník hokejového mistrovství světa. S český národní týmem odjelo 28 hráčů. Asistent trenéra Josef Jandač byl těsně před odjezdem hostem Ranního interview Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se připravují na utkání

Čeští hokejisté se připravují na utkání | Foto: Roman Růžička

S jakým očekáváním dnes do Německa odcestujete?

Přehrát

00:00 / 00:00

Asistent trenéra hokejové reprezentace Josef Jandač

Doufáme, že se podaří přivézt nějakou medaili. Říkáme to před každým turnajem, snad se to konečně podaří.

Vnímáte skutečnost, že český hokej už by přeci jen nějaký ten úspěch potřeboval?

Určitě, ten čtyřletý půst je pro české fanoušky dlouhý a my bychom rádi, aby se znovu na hokej naladili.

V olympijské sezoně vás jako trenéry trápily časté omluvenky. Těší vás proto, že už máte definitivně jasno o složení týmu?

Máme ve hře už jen dva hráče – Plekance a Krajíčka. Zatím dopíšeme jen devatenáct hráčů a dva brankáře, takže máme ještě možnost čekat. To mužstvo je ale víceméně hotové.

Včera trenér Vladimír Růžička potvrdil, že do Německa vyráží všech 28 hráčů, na turnaji je přitom možné využít jen 25 hokejistů. Není to tedy zbytečně moc?

My jsme to tak udělali proto, že už nemáme kde brát, pokud by se nám někdo zranil. Všechny soutěže ve světě kromě NHL jsou už ukončené a v případě zranění bychom tak neměli kým mezeru zaplnit. A navíc ti hráči, kteří nebudou dopsaní, si ani ve snu nepředstavovali, že by se mohli dostat až na mistrovství světa. Je to pro ně velká zkušenost.

V sestavě je rekordní počet nováčků, kteří nikdy na podobném šampionátu nehráli. Co vás k tomu přimělo, byl to neúspěch naší olympijské reprezentace, kde jsme sázeli převážně na známá jména?

Na Olympiádu vám nikdo z NHL neodřekne. Z Evropy teď taky pár kluků, kteří už jsou protřelí mezinárodním hokejem odřeklo. A jiná volba vlastně není. Vzali jsme hráče, kteří se nám zdáli momentálně nejlepší pro tým. Nějaká obměna toho mužstva je a bude.

Širší nominace českých hokejistů na mistrovství světa v Německu:

brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Tomáš Vokoun (Florida/NHL)

obránci: Michal Barinka (Vítkovice), Petr Gřegořek (České Budějovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Angel Krstev (Färjestad/Švéd.), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Filip Novák (Balašicha/KHL), Michal Rozsíval (NY Rangers/NHL)

útočníci: Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Jaromír Jágr, Jakub Klepiš (oba Omsk/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Petr Hubáček (Kometa Brno), Martin Růžička (Třinec), Petr Koukal (Pardubice), Marek Kvapil (Vítkovice), Milan Gulaš (České Budějovice), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.), Jiří Novotný (Mytišči/KHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL)

trenér: Vladimír Růžička. Asistenti: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Igor Maňour, Pavel Petr, Petr Král Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme