RWE bude nakupovat elektřinu i na evropských trzích

Firma RWE Transgas, která začala jako čtvrtá společnost dodávat energii pro domácnosti, bude s elektřinou obchodovat kromě na českém trhu také v Evropě. Mimo jiné i tím chce energii prodávat o pět až deset procent levněji než její konkurenti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

RWE

RWE | Foto: Marián Vojtek

ČEZ, E.ON a Pražská energetika, které již na české scéně působí, se nicméně soutěže nebojí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí RWE Transgas Martin Chalupský ve Světě o druhé.

Skupina RWE zatím dodávala elektřinu velkým zákazníkům, jako je například firma Lasselsberger, sklárny Rückl a Moser nebo ocelárna Poldi. Nově se rozhodli i pro domácnosti.

„Pro nás to byl logický krok, protože RWE jako koncern je druhým největším producentem elektrické energie v Evropě. Proto bylo pouze otázkou času, kdy vstoupíme na trh,“ řekl mluvčí RWE Transgas Martin Chalupský.

Podle něj chce nyní společnost obchodovat i na evropských trzích. „To znamená, že bude obchodovat jak na evropských burzách, tak na trhu českém,“ podotkl Chalupský s tím, že díky tomu se společnosti daří balancovat s cenami tak, aby byly výhodnější, než jaké mají současní dodavatelé.

Nižší cenu je podle něj společnost RWE schopna garantovat až do konce roku 2011.

Martina Mašková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme