Treille: Budeme bojovat a Čechy potrápíme

Česká reprezentace se poprvé představí na mistrovství světa v duelu s Francií. A právě v týmu prvního českého soupeře na světovém šampionátu je i útočník finalisty play off z Vítkovic Yorick Treille.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2010 maskot hráč

MS hokej 2010 maskot hráč | Foto: IIHF

Sto devadesát centimetrů vysoký vítkovický útočník se na zápas proti českému týmu těší. Vypadá v pohodě, nic ho netrápí, dokumentuje to dokonce i v češtině. Moc toho sice neřekne, ale co chce, to poví. Třeba, jak se mu daří.

,,Dobře, jde to,“ usmívá se Yorick Treille.

Přehrát

00:00 / 00:00

Treille: Budeme bojovat a Čechy potrápíme

Zanedlouho třicetiletý hokejista zatím neměl šanci prohodit se svými spoluhráči z Vítkovic ani slovo.

,,Nemluvil jsem s nikým. Viděl jsem český tým jenom v pátek večer,“ pokračuje už anglicky.

Yorick Treille dobře ví, že Češi jsou v pozici velkého favorita. Francouzské mužstvo v mannheimské SAP aréně potrénovalo, vítkovický Francouz je zatím v klidu. Je to ale klid před bouří.

Touha napodobit Němce

,,Pro nás to bude velmi náročný zápas. Je to obrovská zkušenost především pro mladé hráče. Zkusíme vydržet šedesát minut a budeme bojovat.“

Francouzi s úžasem sledovali úvodní střetnutí šampionátu, které znamenalo světový rekord v návštěvnisti.

,,Dívali jsme se v televizi. Téměř osmdesát tisící fanoušků na hokeji - to je fantazie. A navíc domácí tým vyhrálo, takže to byly velice příjemné chvíle pro německé fanoušky,“ liboval si Treille.

A právě to je moment, který Francouze nesmírně zajímal. Yorickův tým si může Němce vzít za vzor. Reprezentanti ze země galského kohouta mohou okopírovat, jak se dá vyzrát na hokejově kvalitnějšího protivníka.

,Ano, je to pro nás příklad, přesně tak musíme hrát. Uvidíme, je to první zápas a my musíme společně bojovat,“ hlásá Yorick Treille.

Utkání Česká republika - Francie začne v SAP aréně v 16.15.

Kamil Jáša, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme