Černý kůň ligy z Jablonce, k titulu mu nechybí mnoho

Fotbalisté Jablonce po předposledním kole Gambrinus ligy věří v platnost pořekadla o dvou, kteří se perou, a třetím, který se pak směje. Tím chtějí být právě oni a nahrává jim k tomu situace v tabulce, kde ztrácejí pouhý jeden bod na vedoucí duo Sparta, Ostrava.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tepličtí hráči Vachoušek s Doležalem sevřeli do kleští jabloneckého Jablonského.

Tepličtí hráči Vachoušek s Doležalem sevřeli do kleští jabloneckého Jablonského. | Foto: David Kalvas

Už jen při jejich kolapsu s Českými Budějovicemi a svém vítězství na Letné mohou Jablonec ještě připravit o třetí místo Teplice.

Pozici v závětří se šancí na úspěch si Severočeši vysloužili sebevědomým výkonem, který předvedli proti Slavii. Jablonec působil dojmem týmu, který přesně ví, čeho chce dosáhnout a po jaké cestě hodlá ke svému cíli dojít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Černý kůň ligy z Jablonce, k titulu mu nechybí mnoho

Vyčkávací taktika, smrtelné výpady a nakonec naprostá demolice stále ještě úřadujícího mistra poměrem 3:0. Svou roli sehrála i zvýšená motivace autorů prvních dvou branek - Tomáš Pekhart a Marek Jarolím ještě loni hráli za Slavii.

,,U nich to bylo cítit i z nasazení. Nevím, jestli by Marek Jarolím byl schopný se v jiném zápase tolik vydat, bojovat nadoraz. Ukázali, že Slavia asi ne vždy postupovala správně, když je pustila,“ lebedil si trenér František Komňacký.

Cílem jsou evropské poháry

,,Nebudeme zklamaní, pokud titul nezískáme. Zklamaní budeme, pokud se nedostaneme do Evropy,“ poznamenal jablonecký trenér na téma titul.

To Komňackého podřízení, o kterých byla před malou chvílí řeč, jsou ve svých myšlenkách opovážlivější.

,,Může to být ještě zajímavé. Ostrava do Příbrami, Sparta s Teplicemi, může se stát cokoliv, ale hlavně abychom my zvládli zápas s Českými Budějovicemi. Je to 50 na 50,“ doufá Jarolím.

Nejlehčí soupeř

Těžko říct, jestli by se Marek Jarolím uživil jako bookmaker v sázkové kanceláři, ale i Tomáš Pekhart by si možná na překvapivý titul Jablonce vsadil.

,,Spousta lidí to od nás nečekala a já doufám, že se o titul ještě popereme,“ prohlašuje Pekhart.

Severočeši se budou prát s Jihočechy z Českých Budějovic, takže mají z týmů, které ještě hrají o evropské poháry, papírově nejlehčí pozici. Jenže podle Marka Jarolíma je hrát doma proti týmu, který se dlouho zachraňoval a teď už mu o nic nejde, dvojsečné.

,,Budějovice vyhrály těžké zápasy v Ostravě, Mladé Boleslavi, v Plzni remizovali, takže nás nic lehkého nečeká. Já jen doufám, že bude hodně lidí, nejlépe vyprodáno,“ láká jablonecké fanoušky na Střelnici Marek Jarolím.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme