Fanoušci Bohemians 1905 demolovali vršovickou radnici

Fanoušci fotbalistů Bohemians 1905 po sobotním prvoligovém utkání s Kladnem vymlátili několik oken úřadu Prahy 10 na protest proti vynucenému stěhování klubu na pět let z Ďolíčku na stadion v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Fanoušci fotbalistů Bohemians 1805 po sobotním prvoligovém utkání s Kladnem vymlátili několik oken úřadu Prahy 10 na protest proti vynucenému stěhování klubu na pět let z Ďolíčku na stadion v Edenu.

Alkoholem posilněný dav příznivců vzal úřad útokem poté, co si jejich tým zajistil remízou s Kladnem setrvání v nejvyšší fotbalové soutěži pro příští sezonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci Bohemians 1905 budou stanovat na stadionu

Podle starosty této městské části Vladislava Lipovského fanoušci způsobili škodu odhadem za čtvrt milionu korun.

Policie bude v pohotovosti až do rána

„V tuto chvíli se stále v okolí stadionu pohybují skupinky fanoušků, kteří jsou posilnění alkoholem. Narušují veřejný pořádek, poškozují zařízení, převracejí popelnice, takže policisté mají plné ruce práce. Ty nejagresivnější osoby předvádějí,“ sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Někteří fanoušci na stadionu se dokonce rozhodli v Ďolíčku stanovat.

„Probíhaly tam bujaré oslavy. Lze předpokládat, že tam opravdu budou až do ranních hodin. Není úplně vyloučeno, že se vydají i někam do centra Prahy. Kromě toho, že se pohybují na stadionu, využívají i občerstvení v okolních restauracích,“ pokračovala Zoulová.

Desítky policistů tak budou v pohotovosti až do ranních hodin.

„Zůstanou až do rána v okolí stadionu, budou připraveni řešit narušení pořádku a chránit zdraví a život ostatních obyvatel,“ dodala mluvčí pražské policie.

Jiří Bouda, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme