Čeští hokejisté chtějí zlepšit hru v přesilovkách

Hodinový trénink dnes v Mannheimu absolvovali čeští hokejisté. Po včerejší výhře 6:2 nad Francií sice trenér Vladimír Růžička hráče nešetřil, i tak ale byla znát pohoda, kterou úvodní vítězství do kabiny přineslo. 

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

Samotné vítězství nad Francií, papírově slabším celkem, nikdo nepřeceňuje. Český tým čekají těžší soupeři. V úterý odpoledne nastoupí národní tým proti Norsku, které přes porážku 2:5 se Švédskem zanechalo v Mannheimu dobrý dojem.

Svěřenci Vladimíra Růžičky si po vstupním utkání do šampionátu uvědomují, co musí proti kvalitnějšímu týmu zlepšit. Jsou to především přesilové hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté chtějí zlepšit hru v přesilovkách

Hru v početní výhodě trénovali reprezentanti i dnes dopoledne na druhé ledové ploše SAP arény. Například Jaromír Jágr si vzal stranou Romana Červenku a pečlivě mu přímo na ledě cosi vysvětloval. Prstem svému spoluhráči z útoku ukazoval, kde by si přál, aby byl puk a kde se má pohybovat.

„My jsme si domlouvali nějaké založení a různé věci. Protože moc u těch přesilovek stojíme, měli bychom se více hýbat. Hlavně tady na tom velkém hřišti. Určitě je pořád co zlepšovat,“ prohlásil Roman Červenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi hokejisté pilují přesilovky

Čeští hráči v utkání s Francií sice tři přesilové hry využili, spousta dalších ale vyzněla naprázdno. To proti slabšímu soupeři až tak moc nevadí, v dalších zápasech to ovšem může být jinak.

„Na to, kolik jsme měli přesilovek, tak si myslím, že to bylo pořád trestuhodné, že jsme je nevyužili. Ale mistrovství teprve začíná a já doufám, že z přesilovek budeme dávat góly. Protože v těch dalších zápasech, hlavně když se bude hrát o medaile nebo ve čtvrtfinále atd., tak budou určitě rozhodovat. Ale i oslabení. Takže to musíme určitě zlepšit,“ konstatoval útočník Jiří Novotný.

Šestadvacetiletý hokejista ovšem mohl být spokojený. Své statistiky rozšířil o další trefu. V reprezentaci se proti Francii trefil posedmé a náležitě si to užíval.

„Já jsem na mistrovství dal naposledy gól před dvěma roky. Dá se říct, že jsem takový sváteční střelec, protože v mužstvu mám malinko jiné povinnosti. Ale samozřejmě jsem za to rád. Z každého gólu mám radost, ať je to na mistrovství nebo v týmu. To je úplně jedno,“ řekl Jiří Novotný.

Rolinek: Nechci se tam Jardovi plést

Všichni reprezentanti věří, že střelecky se jim bude dařit i nadále. Góly se čekají především od první útočné formace ve složení Jaromír Jágr, Roman Červenka a Tomáš Rolinek. Hlavní pozornost obránců poutá především hráč s číslem 68.

„On v útočném pásmu výborně podrží puk, pokryje si ho, a tam je spíš moje role, abych si našel místo. Takže já se mu tam spíše nebudu plést a nechám to na něm, aby tvořil,“ prohlásil Tomáš Rolinek.

Kapitán českého týmu také dodal, že se na souhře s Jaromírem Jágrem domlouval. „Určitě jsem se ho ptal a on mi říkal, jak rozjetí útoku, tak hru ve třetině. Většinou to půjde přes Jardu. A když to bude hořet, tak půjdu dozadu a budu hlavně bránit.“

Špatný led

Život útočníkům nekomplikuje v manheimské hale jenom soupeř, ale také kvalita, či spíše nekvalita ledu. Forvard Kolumbusu Jakub Voráček z toho velkou vědu nedělá. „Je květen, tak to bývá všude. Ani v NHL nejsou ledy optimální.“

Příprava na druhý duel v základní skupině mistrovství světa se ale neodehrává pouze na ledě. Trenéři pro hráče také sestříhali vybrané sekvence z utkání Norska proti Švédsku.

„Spousta Norů hraje švédskou ligu, je to podobný styl hokeje jako švédský. Jsou hodně houževnatí. Dnes všichni dobře bruslí, takže to nebude lehký soupeř,“ myslí si Roman Červenka

Nabouraný autobus

Národní tým už má za sebou také první nepříjemnost. Autobus, který hráče vyložil na dopoledním tréninku, se střetl s protijedoucím automobilem. Pomačkané plechy, odřený lak, celkově velmi vysoká škoda. Naštěstí se nikdo nezranil, nikomu se nic nestalo.

„Jedná se o nepozornost německého řidiče autobusu a zřejmě nepřiměřená rychlost toho druhého účastníka,“ popsal situaci svazový tiskový mluvčí Jan Černý.

Německý šofér se k incidentu vyjádřit nechtěl. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc euro. Snad to byla jediná špatná zpráva, se kterou se česká hokejová reprezentace na šampionátu setkala.

Pavel Petr, Kamil Jáša, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme