Reprezentace pojede do USA bez opor. Chybí Rosický i Baroš

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek poslal nominační pozvánku na přípravné zápasy ve Spojených státech dvaadvaceti hráčům. Řadu z těch, které by rád viděl v týmu, ale musel vynechat. Několik tradičních opor do Spojených států nepustila zranění, šanci tak dostanou opět i nové tváře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal Slovensko - Česko (2:2)

Fotbal Slovensko - Česko (2:2) | Foto: Tomáš Adamec

Bílkovi není přáno, aby před startem evropské kvalifikace, která začne 7. září utkáním s Litvou, mohl vyzkoušet v přípravných zápasech kompletní kádr. S národním týmem se chystá na čtvrtý a pátý duel bez několika opor.

Kvůli zranění chybějí Rosický, Baroš, Hubník, Pospěch, Svěrkoš, jet nemůže ani Bednář a Kadlec, kterého neuvolnil Leverkusen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentace pojede do USA bez opor. Chybí Rosický i Baroš

Trenér Bílek proto velkou radost z podoby nominace neměl: „Přáli jsme si, abychom na turnaj do Ameriky jeli v co nejsilnějším složení, bohužel je to trošku jinak,“ řekl.

Na všem se ale český kouč snaží hledat pozitiva: „Zase na druhou stranu dostanou šanci další hráči, kteří nás mohou přesvědčit o tom, že do národního týmu patří. Pořád je to 'jen' příprava na kvalifikační zápasy. Čekají nás dvě důležitá utkání, ve kterých se vystřídají všichni hráči. Bude to důležitá prověrka a sám jsem zvědav, jak se s tím ti hráči poperou. Věřím, že nás přesvědčí o tom, že do těch kvalifikačních zápasů bude z čeho vybírat, řekl Bílek.

Ve výběru nováčci i navrátilci

Ten měl v prvních dvou zápasech v pozici kouče reprezentace ve Spojených Arabských Emirátech k dispozici jen ligový výběr, ve třetím duelu hrálo národní mužstvo pod jeho vedením proti Skotsku bez Baroše a bez Čecha.

Ani nyní kompletní není. Možnost dostanou čtyři úplní nováčci: brankář Dněpropetrovsku Jan Laštůvka, obránce Spartaku Moskva Marek Suchý, Ondřej Mazuch z Anderlechtu a také mladý slávistický útočník Milan Černý. Do týmu se po delší pauze vracejí záložníci Libor Sionko a Jan Polák a útočníci Martin Fenin a David Lafata.

Kouč Bílek věří, že turnaj tento výběr dobře připraví na nadcházející kvalifikaci: „Budeme se soustředit spíše na vlastní hru, ale je pravda, že nás čekají velice silní soupeři. Turecko mí kvalitu jednoznačně a Američané se dostali na mistrovství světa a je to pro ně taková generálka,“ popsal Bílek.

Hned také vypočítal, v čem je největší síla obou soupeřů: Američané hrají nepříjemným stylem, hodně napadají, hru mají založenou na síle. Turci mají ten styl techničtější, dovedou se prosadit jeden na jednoho, takže jsem rád, že se setkáme s různými styly hry a že budeme na tu kvalifikaci připraveni co nejlépe.“

Dodejme, že proti Turecku nastoupí české mužstvo v sobotu 22. května v New Yorku, se Spojenými státy se utká o tři dny později v Hartfordu.

Nominace české fotbalové reprezentace na přípravná utkání v USA:

Brankáři:


Petr Čech, Chelsea
Jaroslav Drobný, Hertha Berlín
Jan Laštůvka, Dněpropetrovsk

Obránci:

David Limberský, Plzeň
Ondřej Mazuch, Anderlecht
Ondřej Kušnír, Sparta Praha
Marek Suchý, Spartak Moskva
Tomáš Sivok, Besiktas

Záložníci:

Libor Sionko, Sparta Praha
Tomáš Hübschman, Šachtar Doněck
Mario Holek, Dněpropetrovsk
Daniel Pudil, Genk
Jan Morávek, Schalke
Jaroslav Plašil, Girondins Bordeaux
Jaroslav Černý, Slavia Praha
Milan Černý, Slavia Praha
Jan Polák, Anderlecht
Rudolf Skácel, Larissa

Útočníci:

Martin Fenin, Frankfurt
David Lafata, Jablonec
Tomáš Necid, CSKA Moskva
Lukáš Magera, Temešvár

Miroslav Bureš, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme