Fischer jednal ve Francii o unijní solidaritě i Galileu

Premiér Jan Fischer dnes ve Francii jednal z premiérem Fillonem a ministryní hospodářství Christine Lagardeovou. Hlavním tématem bylo strategické partnerství, které posiluje spolupráci ve vědě a výzkumu, vzdělávání a kultuře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Jan Fischer před Českým rozhlasem

Premiér Jan Fischer před Českým rozhlasem | Foto: Tomáš Adamec

Nevyhnuli se ani aktuálnímu řešení řecké krize. Situace v Řecku a forma řešení obnovují podle českého premiéra znovu téma unijní solidarity.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fisher ve francii.mp3

„Akutní pomoc a finanční injekce, která je za těch okolností a podmínek v Řecku poskytována, ta se nás bezprostředně netýká, není důvod, abychom se o ni sami hlásili, tak jako jiná země," uvedl Jan Fischer.

S francouzskými partnery jednal český premiér i o dvoustranných tématech. Češi usilují o to, aby se administrativní centrum navigačního satelitního systému Galileo, největšího projektu Evropské unie, zřídilo v České republice. Francie podle Fischera tuto myšlenku podporuje.

Mezi zeměmi se nevedla žádná jednání na nejvyšší úrovni více než rok. Fischer vyslovil uspokojení nad současnými vztahy po určitém napětí, které panovalo během českého předsednictví v Evropské unii na začátku minulého roku.

Jan Pokorný, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme