Finále Evropské ligy bude nuda, říká agent Fulhamu

Už za chvíli nasedne v severočeském Mostu do auta a spolu se svými kamarády vyrazí do Hamburku. Milan Holub je vyhledávačem talentů anglického Fulhamu, a tak nechce u největšího úspěchu svého zaměstnavatele chybět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská liga UEFA

Evropská liga UEFA | Foto: UEFA

Fotbalisté skromného klubu ze západní části Londýna si dnes večer zahrají finále Evropské ligy proti mnohem věhlasnějšímu Atletiku Madrid a jako obvykle se prý chystají favorita uspat.

„Nikam nebudeme pospíchat, budeme dlouho držet balon na vlastní polovině, budeme to posouvat od levého obránce na stopera, pak na záložníka a zpátky dozadu. Úplně neanglicky," odhaduje před odjezdem do Hamburku Milan Holub, který ale bude svému zaměstnavateli pochopitelně držet ve finálovém souboji proti madridskému Atletiku palce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Evropské ligy bude nuda, říká agent Fulhamu

Je tedy připravený leccos vytrpět: „Bude to asi fotbal k usnutí," varuje fotbalové fanoušky dopředu Milan Holub, skaut anglického Fulhamu, který se na utkání Evropské ligy vydává do Německa potřetí během několika měsíců.

Skromný klub ze západu Londýna totiž ve čtvrtfinále i semifinále vyřadil bundesligové týmy Wolfsburg a Hamburk tak, že na německé půdě nedostal ani branku.

A Milan Holub věří, že tomu tak bude i do třetice: „Pro jistotu mám klubové tričko z Wolfsburgu a nevypral jsem ho. V Hamburku to účinkovalo, tak ho na sebe vezmu asi ještě jednou," snaží se z pověrčivosti neměnit své zvyky skaut fotbalového Fulhamu.

I když je před soubojem s madridským Atletikem, za které už by mohl po vyléčení zranění nastoupit i Tomáš Ujfaluši, pesimistou: „Nevím, Atléticko je favorit, bude to zkažené odpoledne, co odpoledne, bude zkažený celý večer a celá noc. Kdyby to bylo obráceně, tak by to bylo hezčí," říká.

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme