Při havárii libyjského letadla zahynulo přes sto lidí

Na palubě lybijského letadla zahynulo při havárii na letišti v Tripolisu 104 lidí. Stroj letící z Jihoafrické republiky patřil společnosti Afriqiyah Airways. Příčinou ranní havárie libyjského letadla nebyl teroristický útok. Uvedly to libyjské vládní zdroje. Podle agentury AFP přežil katastrofu pouze osmiletý nizozemský chlapec, který je relativně v pořádku v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky havarovaného Airbusu na Tripoliském letišti

Trosky havarovaného Airbusu na Tripoliském letišti | Foto: AFP

Nizozemská ambasáda v Tripolisu potvrdila, že v letadle bylo několik občanů této země. Na letišti, kde k nehodě došlo, působí také konzulární pracovníci Británie. Letadlo na noční lince z Johannesburgu totiž mělo po mezipřistání v Tripolisu pokračovat do Londýna a na palubě byli i Britové.

Ambasáda České republiky Českému rozhlasu sdělila, že v tuto chvíli nemá žádné poznatky o tom, že by se zkáza letadla nějak týkala českých občanů. Libyjské úřady totiž zatím nezveřejnily seznam všech pasažérů.

Letadlo přistávalo po devítihodinovém letu z jihoafrického Johanesburgu. Na palubě bylo 94 pasažérů a jedenáctičlenná posádka. Společnosti Afriqiyah zatím oznámila bez bližších podrobností pouze to, že během přistávání došlo k nehodě.

Oficiálně dosud nikdo neoznámil ani typ letadla. Podle dostupných informací ale Afriqiyah začala do JAR létat loni v červenci a to se stroji Airbus A330.

O příčinách nehody zatím nikdo ani nespekuluje. V Maroku, které leží na západ od Lybie, ale byla přes noc kvůli sopečnému mraku uzavřena všechna letiště. Letiště byla krátce uzavřena i v Turecku. Lybie nicméně žádná preventivní opatření nehlásila.

Břetislav Tureček, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme