Štěpánek se po zdravotní pauze vrátí na turnaji v Prostějově

Tenista Radek Štěpánek ohlásil návrat na kurt. Objevit by se měl na prostějovském turnaji UniCredit Czech Open. Spolu ním by se divákům měl představit i jeho daviscupový kolega Tomáš Berdych nebo legenda českého tenisu Ivan Lendl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedno z překvapení sedmnáctého ročníku už organizátoři odtajnili. Po zdravotní pauze by se měl Radek Štěpánek právě v Prostějově vrátit k tenisu. V turnaji s dotací takřka tří milionů korun by se mohl objevit i Tomáš Berdych, pokud vypadne z Roland Garros v prvním týdnu.

To potvrzuje i majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek: „Včera jsem mluvil s Radkem Štěpánkem. Předběžná dohoda je taková, že se prostějovským turnajem vrátí k aktivní činnosti na tenisových kurtech. S Tomášem Berdychem jsem si esemeskoval. Je v Madridu v péči fyzioterapeuta Michala Novotného a všechno ukazuje, že už by měl hrát Světový pohár. To znamená, že pokud nebude ve čtvrtfinále Paříže, tak bude v Prostějově."

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek se po zdravotní pauze vrátí na turnaji v Prostějově

Vedle již zmiňovaných tahounů úspěšného daviscupového týmu se představí i další jeho člen Jan Hájek, který obhajuje loňské prvenství. Diváci se ale mohou těšit také kvalitní zahraniční konkurenci.

Další lákavá jména představila ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová: „Bude tu Rus Dolgopolov, oba dva bratři Ruchusovi, které známe především z daviscupových klání. Takže ta jména jsou velmi zajímavá a atraktivní. Bude u nás hrát i Honza Hernych, možná bude v hlavní soutěži i Ivo Minář a Jirka Vaněk, kteří jsou lehce pod čarou. Takže doufejme, že to bude pro diváky opravdu velmi atraktivní," věří Petra Píchalová-Langrová.

Exhibici ozdobí Ivan Lendl

Ta bude v následujících dnech jednat o účasti dalších dvou hráčů z první světové padesátky. Atraktivitě přidá i doprovodný program. V exhibičním utkání se v Prostějově představí legendární Ivan Lendl

Ředitelka turnaje tak má další důvod k radosti: „Ivan je opravdu megastar, je to naprosto bezproblémový člověk. Strašně dlouhou dobu nedržel tenisovou raketu, měl problémy se zády a věnoval se jenom golfu. Tenisu se zatím vyhýbal, takže jsme ráda, že si nás vybral. Oslovil nás, že se chce vrátit na dvorce a že se chce vrátit v Prostějově a v Ostravě," řekla.

Zda Lendl bude hrát dvouhru nebo čtyřhru, s kým či proti komu v exhibici nastoupí, nechala Petra Píchaloví-Langerová zahaleno tajemstvím. To odhalí nejpozději den před zahájením turnaje, který startuje 31. května a končí 5.června. Petr Kadeřábek Radiožurnál.

Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme