Tripartita zkontroluje přípravu na podporu růstu ekonomiky

Předsednictvo Tripartity bude kontrolovat postup prací na přípravě opatření na oživení českého hospodářství. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů proberou, jak se daří příprava mimo jiné i třinácti bodů, kterým dali společně na konci dubna prioritu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednání tripartity

Jednání tripartity | Foto: tisková zpráva

Patří k nim mimo jiné dostavba jaderné elektrárny v Temelíně, obnova Prunéřova nebo audit výdajů státního rozpočtu. Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslava Zavadila by jednání mělo potvrdit, že přípravné práce expertů na dohodnutých opatřeních jsou před dokončením.

„Mělo by se to jen shrnout a mělo by se konstatovat, že je všechno připravené, aby se řada těchto věcí konečně odsouhlasila,“ řekl Zavadil.

Podle prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Míla zaměstnavatelům nejvíc záleží na důsledné kontrole hospodaření státu.

„Chceme prosadit racionální audit, který povede ke snížení výdajů a větší efektivitě, abychom se vyhnuli co největším škrtům, protože představy o zvyšování daní, to je iluze,“ uvedl Míl.

Igor Maňour, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme