Turisté se vracejí do středních Čech. Jsou ale náročnější

Do středních Čech se po loňské krizi v cestovním ruchu začínají znovu vracet turisté. Radost z toho mají i majitelé hotelů a penzionů. Přibývá totiž návštěvníků, kteří v některém středočeském ubytovacím zařízení stráví alespoň jednu noc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03)

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03) | Foto: CzechTourism

Mezi nejnavštěvovanější středočeská města patří Kutná Hora. Hotelů je tady hned několik. K těm luxusnějším patří například ten, jehož spolumajitelkou je Jana Mazáčková. Ta si všímá, že turisté se začínají do Kutné Hory vracet a hlavně, že tady přespávají. „Vrací se čeští klienti, kterých je u nás tak 60 procent.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Do středních Čech se vracejí turisti. Příspěvek redaktora Michala Trnky

Průvodci se ale většinou shodují, že návštěvníci jsou stále náročnější a touží po něčem neokoukaném. Takovým lákadlem může být i nové malé kino, které překvapivě najdeme v kostele – konkrétně v opravené katedrále Nanebevzetí Panny Marie v městské části Sedlec.

Turistům tady zpestří prohlídku krátký animovaný film, který poutavou formou přibližuje historii chrámu. Dnes má slavnostní premiéru a hned poté se možná spolu s chrámovým kinem stane kutnohorským turistickým hitem.

„Kdokoliv, i kdyby byla nějaká skupina, si může objednat prohlídku s průvodcem a samozřejmě součástí této prohlídky je i to kino,“ nastínil vedoucí sedlecké farnosti Karel Koubský.

Michal Trnka, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme