Greenpeace v Mostě překryla volební billboardy hesly o uhlí

Ekologičtí aktivisté překryli v Mostě některé předvolební billboardy vlastními slogany. Cílem akce je upozornit na politiky, kteří souhlasí s prolomením těžebních limitů v regionu. Městská policie některé z ekologů zadržela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktivisté Greenpeace zakrývají billboard ČSSD

Aktivisté Greenpeace zakrývají billboard ČSSD | Zdroj: ČTK

Aktivisté přivázali na čtyři předvolební billboardy s fotografií předsedy ČSSD Jiřího Paroubka slogany „Nechám zbourat Horní Jiřetín", „Já žiju v Praze“ a „Jde mi o uhlí, ne o lidi“.

Odpoledne pak překryli i dva billboardy v Litvínově hesly „Více prachu a hluku z těžby pro Litvínov“ a „Budu žít na hraně jámy“.

Greenpeace se akcí snaží poukázat na politické strany, které jsou pro prolomení limitů těžby. Vedoucí energetické kampaně hnutí Jan Rovenský novinářům řekl, že lídr ČSSD chce zbourat Horní Jiřetín a sousední Černice na Mostecku, a otevřít tak těžebním firmám cestu k uhlí pod oběma obcemi.

Podle Paroubka je záležitost zbytečně vyostřená. "O té věci by podle našeho názoru mělo rozhodnout krajské referendum. A nevím, proč se toho pánové z Greenpeace bojí," řekl Paroubek na dnešní tiskové konferenci ČSSD.

Několik aktivistů skončilo na služebnách městské policie v Mostě a Litvínově. Protože billboardy neznehodnotili, bude jejich chování posuzované jen jako přestupek. Akci neprovázely ani žádné incidenty.

Eva Holá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme