Obránce Novák nastoupí proti Švédům i s bolavým ramenem

Duelem se Švédy zakončí česká hokejová reprezentace své účinkování v základní skupině mistrovství světa. V Mannheimu utkání začíná ve 20 hodin a 15 minut. Body ze zápasu mohou přitom sehrát důležitou roli v další fázi šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Novák

Filip Novák | Zdroj: ČTK

Oba celky si už zajistily postup do osmifinálové skupiny a body ze vzájemného duelu se pochopitelně započítávají. Dopoledne hráči absolvovali rozbruslení. Do něj se zapojil i obránce Filip Novák. Toho trápí od utkání s Nory poraněné rameno.

„On má vlastně roztržené lopatkové skloubení. Mezi kličkem a lopatkou je takový kloub
a pohromadě to drží tři vazy. No a on má minimálně jeden prasklý,“ přidává konkrétní diagnózu týmový lékař Vladislav Hospodár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obránce Novák nastoupí proti Švédům i s bolavým ramenem

Osmadvacetiletý bek přitom neabsolvoval ani vyšetření v nemocnici.

„To je tako typické hokejové zranění. Jakmile je hráč špatně postavený u mantinelu a dostane ránu, tak přesně víte co to je. Buď to ten kliček praskne, nebo vyjede na jedné nebo na druhé straně. Když se to takhle nechá, tak se to spraví na šest týdnů samo. Když dostane ještě jednu ránu, tak to vyjede a bude muset na operaci,“ objasňuje Hospodár.

Co může lékař v tomto případě hráči před utkáním naordinovat?

„Jenom mu to zatejpuji, aby se to nepohybovalo a do toho mu dám anestetikum, aby to necítil,“ říká lékař reprezentace.

„Bez obstřiku se to neobejde, to bych si nemohl nic dovolit. S obstřikem je to lepší, ale tam je takové nebezpečí, že bych dostal ještě jednu ránu a byl by konec,“ tuší Filip Novák.

S obstřikem to jde

S tím vědomím také hráč vyjede na led. Z hlavy zranění zkrátka nevymažete.

„V hlavě to je, protože to cítíte, že tam je něco špatně. S tou injekcí to akorát necítíte,“ přiznává obránce, kterému bolest komplikuje i spánek. „Když je to v klidu, tak se to dá, ale je to na prášek na spaní a na bolest.“

A co se vlastně ve druhém vystoupení české reprezentace na mistrovství světa přihodilo? Jak ke zranění došlo?

„Hned v úvodu zápasu s Norskem jsem dostal tělo a zabolelos. Dostal jsem obstřik, tak to nějak šlo, ale souboje jeden na jednoho v rohu nebyly ono. Bylo to nepříjemné.“

Omezuje ho to

Jednoduché to nebude ani ve večerním duelu se Švédy. Filip Novák bude připraven jako sedmý obránce naskočit do hry.

„Bude připravený. On trénoval pod injekcí a takováhle zranění jsou nepříjemná, ale omezuje ho to. Bude ho to omezovat v soubojích a při střelbě. Takže bude připravený jako sedmý bek. Kdyby se něco stalo, nebo kdyby bylo potřeba, tak bychom ho na chvíli využili,“ říká asistent Ondřej Weissmann.

Jisté pak je, že skončilo čekání na zámořské posily. Koho trenéři doplní na soupisku, oznámí právě po zápase se Švédskem.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme