Čeští hokejisté porazili na MS Švédy a do osmifinále si nesou tři body

Česká hokejová reprezentace porazila na mistrovství světa Švédsko 2:1. Do osmifinále si tak ze skupiny B přinese společně s Norskem a Švédskem tři body. Boj o postup do čtvrtfinále zahájí v sobotu utkáním proti Švýcarsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2010 logo

MS hokej 2010 logo | Foto: IIHF

SKUPINA B

Česká republika - Švédsko 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Vstup do utkání vyšel svěřencům trenéra Růžičky jako z říše snů. Už po 54 vteřinách ujel v oslabení Rolinek švédským obráncům a otevřel skóre. Tlak Čechů pokračoval v dalších minutách. Převaze pomohla i více 90 vteřin trvající přesilovka pěti proti třem. Gustavsson, ale v brance seveřanů čaroval a toi v dalších minutách. Skóre se tak do konce třetiny už neměnilo.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili Švédové velmi aktivně a co chvíli zaměstnávali Vokouna. Ten předvedl několik jistých zákroků, ale ve 25. minutě mu Svenssonova střela proklouzla mezi tělem a rukou. Seveřané dál tlačili český výběr, ale při největším tlaku, těsně po skončení švédské přesilovky, ujeli Novotný s Hubáčkem a druhý jmenovaný vrátil Čechům vedení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápasy očima reportéra Pavla Petra

V úvodu třetího dějství měl sice na hokejce zvýšení náskoku národního týmu Jágr, ale převahu měl od úvodu švédský výběr, který počastoval Vokouna několika tvrdými a přesnými střelami. Tam kde nestačilo jeho umění, pomohla tyč. Český celek nakonec bojovným výkonem těsné vítězství uhájil.

Branky a nahrávky: 1. Rolinek, 30. Hubáček (Novotný, Vokoun) - 25. Pääjärvi-Svensson (R. Wallin). Rozhodčí: Kadyrov, Olenin - Gorděnko (všichni Rus.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.500 (vyprodáno).

Francie - Norsko 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)


Francouzi byli 40 minut přemožitelům Čechů více než vyrovnaným soupeřem a dokonce se ujali vedení. Ve třetí třetině však už seveřané svého soupeře jasně přehráli a převahu dokázali vyjádřit i čtyřmi brankami.

Branky a nahrávky: 13. Da Costa (Auvitu) - 33. Lorentzen (Röymark, K. Forsberg), 43. Zuccarello Aasen (Thoresen, Lökken Östli), 48. Bastiansen, 49. Thoresen (Zuccarello Aasen), 57. Olimb z trest. střílení. Rozhodčí: D. Konc (SR), Piechaczek - Gemeinhardt, Kowert (všichni Něm.). Vyloučení: 8:3, navíc Tardif a Da Costa oba 10 min. - Laumann Ylven, Grotnes oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4403.

Tabulka:
1.Švédsko 3 zápasy 6 bodů
2.Česko 3 z. 6 b.
3.Norsko 3 z. 6 b.
4.Francie 3 z. 0 b.

SKUPINA A

Rusko - Bělorusko 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Rusové o svém vítězství rozhodli v rozmezí dvou minut zhruba v polovině utkání. Branky Ovečkina a Anisimova daly Sborné klid, z kterého je nevyvedl ani gól Kaljužného v úvodu třetí třetiny. Rusko tak postupuje do osmifinálové skupiny se šesti body.

Branky a nahrávky: 16. Mozjakin (Sušinskij, I. Nikulin), 32. Ovečkin (S. Fjodorov), 35. Anisimov (Mozjakin, Aťjušov) - 48. Kaljužnyj (Ugarov). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Muylaert - Bechard (oba Kan.), Arm (Švýc.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 17.500.

Kazachstán - Slovensko 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Slováci vedli po dvou třetinách 3:0 a zdálo se, že si v poklidu dokráčí k povinnému vítězství. Jenže Kazaši po čtyřech minutách závěrečné části snížili a o 40 vteřin později dali dokonce i druhou branku, jenže ta byla dosažena bruslí a nemohla být uznána. Ve zbývajícím čase už si naši východní sousedé výhru pohlídali.

Branky a nahrávky: 45. Dudarev (Koledajev) - 17. Zagrapan (Sekera, Majeský), 26. Čiernik (Svatoš), 34. Čiernik (Lintner), 55. Tatar z trest. střílení, 59. Podkonický (Frühauf, Starosta). Rozhodčí: Šindler (ČR), Sjöberg (Švéd.) - Eglitis (Lot.), Wehrli (Švýc.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 13.556.

Tabulka:
1.Rusko 3 zápasy 9 bodů
2.Slovensko 3 z. 6 b.
3.Bělorusko 3 z. 3 b.
4.Kazachstán 3 z. 0 b.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme