Státní zastupitelství zastavilo stíhání radních Královéhradeckého kraje kvůli nákupu nábytku

Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové dnes zastavilo trestní stíhání pěti bývalých krajských radních a někdejší úřednice Královéhradeckého kraje. Policie je podezírala z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje

Sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje

Celá kauza souvisí s pořízením nábytku za 36 milionů korun do nového sídla kraje v Hradci Králové. Některé kusy nábytku měly totiž být až několikanásobně předraženy.

Podle bývalého hejtmana Pavla Bradíka, který byl mezi obviněnými, ale radní neznali konkrétní položky, za které byla cena kraji naúčtována, a kterou tehdy schvalovali.

„Byl jsem vždycky přesvědčený, že jsme se žádného trestného činu nedopustili. Možná bylo naší chybou, že jsme to nekontrolovali. Ale my jsme nikdy neviděli seznam toho nábytku, který se potom ukázal jako velká senzace,“ uvedl Bradík.

Kauza zastavením stíhání nekončí. Trestní řízení běží dál a policie bude případ nadále prověřovat.

Kraj před časem za nákup nábytku dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pokutu 800.000 korun. Kraj se proti ni odvolal, předseda úřadu ji na konci loňského roku ale potvrdil. Kraj pak proti pokutě podal žalobu k soudu. O ni soud dosud nerozhodl.

Martin Pařízek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme