Ministerstvo vnitra prověří projekt eGoverment

O projektech spojených s eGovernmentem a jejich plánováním se dnes bude mluvit v Praze. Každý se už teď může s některými novinkami spojenými s eGovernmentem setkat v praxi. Patří mezi ně například Czech Pointy nebo datové schránky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

internet

internet | Foto: Free Stock Photos

Do budoucna by se pak měly zavést takzvané základní registry, ze kterých by úřady čerpaly informace o lidech nebo firmách, aby nebylo nutné všechny úřady jednotlivě obíhat.

Dlouhodobě se ale plánují i další projekty, což potvrdil Radiožurnálu poradce náměstka ministra vnitra pro informatiku Petr Stiegler.

„Další z věcí, na které se pracuje, je elektronická identita občanů. Jedná se o zpracování dat obdobným způsobem jako na občanském průkazu, ale elektronickým způsobem. Tento projekt bude znamenat průlom jak pro státní sféru, tak i pro privátní. V dnešní době je důležitá schopnost prokázat identitu například prostřednictvím internetu,“ uvedl Stiegler pro Radiožurnál.

Veronika Malá, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme