Hokejisté chtějí zopakovat výkon proti Švédsku a obrat o body Švýcary

Česká hokejová reprezentace porazila Švédy a už si v Mannheimu brousí zuby na Švýcary. Před každým zápasem prožijí trenéři několik bezesných nocí. Čas tráví u videozáznamů, rozebírají soupeřovu hru do sebemenších detailů. Nejinak tomu bylo před duelem Česká republika - Švédsko, do kterého našeho soupeře vedl do boje Bent Ake Gustafsson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

Hokejoví kormidelníci jsou v aréně jako Lvi. Nesmiřitelní rivalové. Na jedné straně tradičně přežvykující Čech, na opačné chladný Seveřan. Jeden byl po zápase rozesmátý, druhý zamračený.

Bent Oke Gustafsson se zlobil hlavně při rekapitulaci úvodních minut: „Dostali jsme se pod velký tlak. První třetina se nám vůbec nepovedla. Po přestávce jsme se vrátili do zápasu, ale nedokázali jsme dát víc gólů. Mistrovství jede dál, přeji hodně štěstí českému týmu," řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté chtějí zopakovat výkon proti Švédsku a obrat o body Švýcary

Tato slova se Vladimíru Růžičkovi určitě poslouchala příjemně. A tak má slova chvály i on směrem ke svým svěřencům: „Všichni hráči nechali na ledě všechno a samozřejmě je to i trochu o štěstí. Dostali jsme tyčku, ale zase první třetina byla vynikající. My jsme se teď dva dny připravovali na obrannou hru a určitě nechci, abychom hráli to, co jsme hráli s Norskem," řekl.

Právě v zápase proti Norům totiž Vladimír Růžička našel chyb celou řadu: „Mám pocit, že jsme hráli vabank, jestli to vyjde nebo nevyjde a pak to samozřejmě otevíráme vzadu. A když dostanete gól, tak je to pak těžké. My máme mužstvo stavěné tak, že třeba moc gólů dávat nebudeme, ale nesmíme hlavně dostávat," ví český kouč.

Výhra zvedla náladu v týmu

Proti Švédům dostal Tomáš Vokoun gól jenom jeden, i když mezi jeho tři tyče mířilo celkem dvaatřicet puků. Naopak Tomáš Rolinek hned v úvodní minutě poslal Švédy do kolen a rozjásal české fanoušky, kteří zaplavili SAP arénu.

Tisícovky rozvášněných příznivců si přály ještě jeden gól. Dočkali se sice později, ale přece. V čase 29:18, tedy zhruba v polovině utkání, vyslyšel přání fanoušků Petr Hubáček, který vstřelil vítěznou branku. Do českého týmu se hned na první pohled vrátila dobrá nálada. A bylo to vidět i na dnešním odpoledním tréninku.

Usmívá se masér Vlašic, tu a tam se pousměje i Jaromír Jágr. Diváci chválili hráče, jejich poděkování směrem na tribuny tlumočil trenér Vladimír Růžička: „Je to výborné, protože je vidět, že je to pořád v nás. Lidi u nás mají hokej rádi a my jsme s hráči rádi, že jsme jim udělali radost," řekl kouč.

Ten už se také začíná pomalu připravovat na soupeře, kteří jeho tým čekají v osmifinále: „Samozřejmě jsem na to před zápasem koukal. Věděli jsme, že pokud prohrajeme, tak tam půjdeme bez bodu a to by pak bylo těžké. Věděli jsme také, že když se nám podaří vyhrát, tak budeme mít stejnou startovací čáru jako naši soupeři. Jen Švýcaři mají šest bodů, takže začínáme znovu a v sobotu se na ně musíme připravit," plánuje Vladimír Růžička.

Utkání se Švýcarskem začne v SAP Aréně v sobotu ve 20:15. Radiožurnál bude znovu u toho.

Kamil Jáša, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme