Oštěpařka Špotáková vstoupila do Diamantové ligy druhým místem

Oštěpařka Barbora Špotáková zahájila své účinkování v atletickém seriálu Diamantová liga druhým místem. V katarském Dauhá předvedla hod dlouhý 67,33 metru a zaostala jen za vítěznou Ruskou Mariou Abakumovovou. Dařilo se i tyčkaře Jiřině Ptáčníkové, která vyrovnala své osobní maximum a obsadila třetí místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijská vítězka Barbora Špotáková

olympijská vítězka Barbora Špotáková | Foto: Petra Čechová

Ta předvedla nejlepší světový výkon letošních tabulek. Její oštěp dopadl do vzdálenosti 68,89 metru. Třetí místo obsadila Slovinka Martina Ratajová, která výkonem 67,16 metru vytvořila nový národní rekord.

Špotáková před startem avizovala, že nechce přehnat úvod sezony a že si bude dávat pozor na svou bolavou achillovku. Se svým výkonem proto byla spokojná.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková vyrovnala své maximum pod otevřeným nebem výkonem 455 cm a také se s přehledem kvalifikovala do Barcelonu. Její výkon stačil na konečné třetí místo. Závod vyhrála v nejlepším letošním světovém výkonu 470 cm Němka Silke Spiegelburgová.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme