Cizinecká policie na východě Čech kontrolovala ubytovny

Desítky policistů společně s celní správou kontrolovali cizince na Královéhradecku. V průběhu několikahodinové společné akce prověřili přes 350 osob, 170 aut a 8 ubytoven. Akce byla zaměřena například na nelegální pobyt, ale i falešné doklady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cizinecká policie hledá ilegální pracovníky.

Cizinecká policie hledá ilegální pracovníky. | Foto: Policie ČR

„Přistihli jsme dva cizince, kteří hrubě porušili zákon. Bude jim uděleno správní vyhoštění z území České republiky. Jedná se o státního příslušníka Ukrajiny a občana Toga. Na celé akci se podíleli tři desítky policistů,“ řekl František Vlach z Královéhradecké cizinecké policie.

„Během akce nás zajímaly především cestovní doklady. Spolupracovali jsme také se specialisty na padělání dokladů. Celní správu pak zajímal nelegální dovoz a vývoz zboží,“ doplnil Vlach.

Do akce se zapojili i psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání narkotik a výbušnin.

„Akce probíhá následujícím způsobem, kolegové zkontrolují vozidlo, a pokud se jim něco nezdá, tak mi vezmeme speciálně vycvičeného psa. Ten vůz čichovou metodou projde a dá nám najevo jestli se v automobilu nachází nějaká látka, která nás zajímá z optiky našeho zaměstnání,“ popisoval Michal Lokvenc z oddělení kynologie královéhradecké cizinecké policie.

Martin Pařízek, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme