MS: Hokejisté dnes proti neporaženým Švýcarům

Švýcaři jsou zatím na mistrovství světa jedním z velmi příjemných překvapení. V základní skupině porazili Lotyšsko 3:1, Itálii 3:0 a dokonce vyhráli i nad Kanadou 4:1. A právě mužstvo, které tady na světovém šampionátu získalo plný počet bodů při úctyhodném skóre 10:2, bude dalším soupeřem Česka na turnaji. A teď už půjde pro oba soupeře o důležité body do tabulky osmifinálové skupiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS hokej 2010 maskot hráč

MS hokej 2010 maskot hráč | Foto: IIHF

Velký pozor si český tým budeme muset dávat na švýcarského kanonýra. Tři góly totiž zaznamenal Martin Plüss.

Českého útočníka Jiřího Novotného ale podobné úvahy příliš nezajímají. Jednotlivce jednoduše neřeší: „Já osobně nesleduji, kolik kdo dal gólů, takže nevím. Ale švýcarský tým asi nebude jen o jednotlivcích. Zatím podávají vynikající výkony, mají dobré gólmany. Myslím, že nemá cenu se zaměřovat na jednotlivce, protože gól může dát opravdu každý. My se hlavně musíme soustředit na svůj výkon a od toho se bude všechno odvíjet," řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

MS: Hokejisté dnes proti neporaženým Švýcarům

Ale přece jenom jedno jméno si Novotný pamatuje velice dobře. Švýcarského gólmana Martina Gerbera. Jeho úspěšnost tady na turnaji je po dvou odchytaných zápasech 97,3 procenta.

Oba hoši se znají z letošní sezony, kterou prožili společně v Atlantu Mytišči: „To je kvalitní gólman, který měl hodně ošklivé a těžké zranění. Klobouk dolů, že se z toho vyhrabal. Co jsem slyšel, tak zatím na šampionátu odchytal dva zápasy a chytal hodně dobře. Ale recept na všechny gólmany je stejný - chodit hodně před bránu, aby tam byli jeden, dva hráči, a aby neměl šanci vidět puk. Prostě jde o to být před ním a tlačit to do brány ze všech stran," popisuje Novotný recept na úspěch.

O síle Kanady se pak spolu se svými spoluhráči přesvědčí až v úterý od čtvrt na pět. O den dřív, tedy v pondělí, nastoupí český tým od 20:15 proti Lotyšsku. Teď ale hráči myslí, jak správně český útočník říkal, na dnešní duel se Švýcarskem, který v SAP Aréně odstartuje patnáct minut po dvacáté hodině.

Kamil Jáša, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme