Režisér Polanski čelí dalšímu obvinění ze znásilnění

Britská herečka Charlotte Lewisová prohlásila, že jí polsko-francouzský režisér Roman Polanski zneužíval, když jí bylo 16 let. To je nové obvinění, které by mohlo mít vliv na nynější řízení. Slavný režisér je na své chatě ve Švýcarsku v domácím vězení. Má být vydán americké justici, kvůli sexu s nezletilou dívkou před více než 30 lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér polského původu Roman Polanski

Režisér polského původu Roman Polanski | Foto: Jan Rosenauer

Jeden z Polaského právníků neskrýval ve francouzské televizi značné rozhořčení. Prohlásil, že je připraven britskou herečku za její obvinění zažalovat. Ta totiž natáčela s Romanem Polanským film Piráti v roce 1986, tedy tři roky po údajném znásilnění.

Prostřednictvím své advokátky řekla médiím, že ve věku šestnácti let byla zneužita nejhorším možným způsobem.

Francouzský filosof Bernard-Henri Lévy proto inicioval petici, která se staví za Polanského. Ale například americký herec Micheale Douglas, který je na festivalu v Cannes, ji odmítl podepsat.

Francouzskému rozhlasu řekl, že Polanského obdivuje, ale jako Američan se nemůže podpisem petice postavit za někoho, kdo porušil zákon.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme