Na Švýcarsko vletíme jako na Švédy, zní z české kabiny

Tři body si do osmifinálové skupiny mistrovství světa přenesli hokejisté České republiky. V sobotu večeř se pokusí získat další. Jejich soupeřem bude v Mannheimu Švýcarsko. Zápas začíná ve 20 hodin a 15 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Vladimír Růžička po oznámení nominace české hokejové reprezentace pro MS v Německu

Kouč Vladimír Růžička po oznámení nominace české hokejové reprezentace pro MS v Německu | Zdroj: ČTK

Do branky se proti Švýcarům znovu postaví Tomáš Vokoun. Trenér Vladimír Růžička by pak měl mít k dispozici čtyři obranné dvojice. Tedy včetně na soupisku dopsaných Tomáše Mojžíše a Ondřeje Němce. Právě karlovarský bek s mužstvem absolvoval prakticky celou přípravu.

„Bylo to dlouhé čekání, ale věřil jsem tomu, že mám šanci se do týmu dostat. Je tady skvělá parta a já jsem rád, že tady můžu být. Doufám, že týmu budu moct pomoci,“ řekl Ondřej Němec.

Hráči si pro další průběh šampionátu opravdu věří. Vítězství nad Švédy zvedlo jejich psychiku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sž Hokej,_CZE-SWI.mp3

„Utkání proti Švédům zvládli kluci fantasticky. Předvedli opravdu skvělý výkon a zaslouženému vítězství šli naproti. Po zápase s Norskem jsme byli pod obrovskou vlnou kritiky, kluci ale dokázali, že hokej hrát umí. Věřím, že podobné selhaní se už opakovat nebude, “ dodal bek Karlových Varů.

Přes kritiku po porážce s Norskem ale potěšil zájem českých fanoušků o vystoupení našich hokejistů v Mannheimu. V hledišti měli převahu.

„Fanoušci byli výborní, švédským příznivcům nedali vůbec šanci. Snad nás podrží i dnes,“ pokračoval Němec.

Mohly by rozhodovat brejky, říká Němec

Švýcarský tým rozhodně není pro českou reprezentaci soupeř neznámý. V přípravě na šampionát naši hokejisté v Oltenu prohráli 1:4, odvetu v Ambri však vyhráli. A kudy by tedy cesta k úspěchu měla vést? Co bude na Švýcary platit?

„Viděl jsem je hrát proti Kanadě, a to předvedli opravdu kvalitní hokej. Zámořské hráče prakticky k ničemu nepustili. Švýcaři mají kanadské trenéry, a to jde vidět na jejich stylu hry. Doufám, že rozhodnou rychlé brejky. Snad bude na konci zápasu hrát česká hymna,“ konstatoval Němec.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORŽ MS hokej Vlašic, Kašpar.mp3

Český tým zatím navíc na světovém šampionátu neinkasoval v oslabení. Trenér Vladimír Růžička si tak pochvaluje přístup jednotlivých hráčů k plnění povinnosti právě při početní převaze soupeře.

„Tenhle fakt rozhoduje utkání. Musíme v tom pokračovat. Švýcary se budeme snažit dostat pod tlak, nesmí to však dopadnout tak, že my budeme hrát v jejich pásmu a oni nám budou dávat góly. Toho se musíme za každou cenu vyvarovat,“ řekl Vladimír Růžička.

Kašpar věří ve výhru

Hráči i realizační tým vystupují před médii jako jeden muž. Z české kabiny zní jen optimistická slova. Podle pocitů maséra české reprezentace Pavla Vlašce se nálada v české kabině blíží ideálu. Důležitost vnímá celé družstvo od maséra až po Jaromíra Jágra.

Po sobotním tréninku byli někteří hráči v zajetí zahraničních štábů. Třeba Lukáš Kašpar ochotně nabízel své postřehy finské televizi - samozřejmě v angličtině, Finsky by to asi bylo o poznání komplikovanější.

Roman Červenka a Jakub Voráček při tréninku české reprezentace | Foto: ČTK

Pozornost český hráčů je však upřena především k sobotnímu večeru. Švýcaři budou zase jiným protivníkem, než byli Švédové. Seveřané se prezentují na turnaji tradičně dobrou defenzivou. Zdálo by se, že Švýcaři se pohrnou víc do útoku. Lukáš kašpar si to nemyslí.

„My je hlavně nesmíme pustit do vedení, protože jak dají gól, tak začnou bránit a bude to těžký zápas. Nesmí to zkrátka dopadnout jak s Nory. Ideální by bylo, abychom proti Švýcarům hráli jako proti Švédům. Když se nám to povede, tak nemám vůbec žádné pochyby, že vyhrajeme,“ uzavřel Lukáš Kašpar.

Pavel Petr, Kamil Jáša, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme