'Cestovatel' Kozáčik se konečně dočkal. Spartě vychytal titul

Radost všech sparťanů z titulu fotbalového mistra je veliká, ale jeden z nich si ji vychutnává obzvlášť. Slovenský brankář Matúš Kozáčik byl až do sobotního večera raritou v českém fotbale. Od roku 2002 působil v pražské Spartě nebo Slavii. Pražská „S" za tu dobu získala dohromady pět mistrovských titulů, ale Kozáčik ani jediný. Dočkal se až v sobotu se Spartou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sparty oslavují vítězství a zisk titulu

Hráči Sparty oslavují vítězství a zisk titulu | Zdroj: ČTK

Jak je to možné? Docela jednoduše. Matúš Kozáčik byl až dosud sice na poměrně správných místech, ale vždy ve špatný čas. Do Slavie přišel coby devatenáctiletý mladík z Košic v roce 2002, vypracoval se na brankářskou jedničku, ale titul se sešívanými nikdy nezískal. Vyhrávaly ho Sparta, Baník či Liberec.

S příchodem Karla Jarolíma na lavičku Slavie se navíc Kozáčikova pozice prudce zhoršila, a tak v létě 2007 za pět milionů korun přestoupil do mužstva čerstvého mistra - tedy do Sparty. Jenže ta bohužel pro Kozáčika v následujících dvou letech přepustila ligový trůn právě Slavii, a tak na rozdíl od zkušenějších sparťanů slovenský reprezentant po letošním zdařilém ligovém finiši měl velikou radost.

„Je to opravdu skvělý pocit být mistrem české fotbalové ligy. Jsem přesvědčen, že mi až postupem času dojde, co jsme dokázali. Myslím si, že se mi titul podařilo získat ještě v mladém věku, gólmani a jejich výkony jsou většinou s přibývajícími lety jen lepší, a proto si myslím, že další úspěchy mám ještě před sebou,“ popisoval Matúš Kozáček.

Kozáčika může jeho první český titul těšit o to víc, že se na něm aktivně podílel sedmi odchytanými zápasy. Z toho šest včetně toho klíčového na hřišti ostravského Baníku jich spadá do dramatické ligové koncovky, kterou sparťanská jednička Jaromír Blažek musela vynechat kvůli zranění. Kozáčik tak potvrdil, že je pro tým důležitý a že se na něj Sparta může spolehnout.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORž Fotbal-Kozáčikův první titul.mp3

Jenže Jaromír Blažek se uzdraví a Sparta navíc hází laso dalšímu veteránovi a reprezentantovi - Danielu Zítkovi z bruselského Anderlechtu. Takže přemrštěnou důvěrou v Matúše Kozáčika vedení mistrovského klubu netrpí, což ale dočasnou sparťanskou jedničku momentálně příliš netrápí.

„Jsem velmi rád, že se nám to povedlo a že jsem mohl týmu pomoci. Co bude další sezonu, to teď řešit nebudu,“ uzavřel Matúš Kozáček.

Jan Kaliba, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme