Dalším rychlostudentům hrozí odebrání magisterského titulu

Plzeňská práva pokračují v návrzích na odebrání magisterského titulu. Děkan Právnické fakulty v Plzni Jiří Pospíšil dnes předá dalších 34 dopisů rektorovi Západočeské univerzity Josefu Průšovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Ten s navrženými kandidáty zahájí správní řízení. Oba tak navazují na páteční postup, kdy bylo odesláno prvních deset návrhů.

Problémoví studenti musí během správního řízení vyvrátit podezřelé skutečnosti, které jsou s jejich studiem spojeny. Jak uvedl děkan plzeňských práv Jiří Pospíšil, nejčastěji se jedná o extrémně krátkou dobu studia.

„Jde o takzvané rychlostudenty a u těchto studentů univerzita nemá doklady, že by studovali na jiných vysokých školách právnického typu,“ řekl Pospíšil.

Titul za tři měsíce

Mezi největší extrémy patří student, který magisterský titul získal za pouhé tři měsíce. A to bez toho, že by doložil studium na jiných vysokých školách. Tohle podle děkana Pospíšila opravdu nelze.

„Pokud tento student neprokáže, že studoval jinde, tak těžko může být regulérním držitelem titulu magistr práv,“ uvedl Pospíšil.

Možnost vystudovat plzeňská práva v extrémně rychlém čase nemusí být jen vinou studentů, ale také vinou bývalého vedení fakulty. „Pokud student studoval podle vyhlášky děkana, pak odebírání titulu bude složitější,“ dodal děkan Pospíšil.

V případě, že bude navrženým kandidátům magisterský titul odebrán, formálně se vrátí do pozice studenta plzeňských práv.

Igor Maňour, David Havlena Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme