Na Valašskomeziříčsku už sčítají škody po povodni

Povodňová situace na Moravě a ve Slezsku je pořád vážná. Na dolním toku Moravy se teprve na vzestup vody připravují, naopak Valašskomeziříčsko začíná počítat škody po včerejší záplavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozvodněná Bečva ve Valašském Meziříčí

Rozvodněná Bečva ve Valašském Meziříčí | Zdroj: ČTK

Reportér Českého rozhlasu ze soutoku Vsetínské a Rožnovské Bečvy hlásí, že na místě jsou vidět vyvrácené stromy, nánosy nepořádku i vytržená cisterna, budovy jsou ale nepoškozené.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na Valašskomeziříčsku sleduje reportér ČRo Roman Verner

Ve Valašském Meziříčí dopoledne opět zasedla povodňová komise. Řeší hlavně žádosti o zaslání vysoušečů, kterých by do kraje mělo přijít od hasičů asi 600.

Pro Valašskomeziříčsko se počítá se zhruba 150 vysoušeči. Podobný je i počet žádostí o čerpání sklepů a suterénů.

Odhadované škody, které radnice zatím zveřejnila, dosahují 60 milionů korun, z toho na obecním majetku šest milionů a na komunikacích 26 milionů. Firmy nahlásily škody za zhruba 28 milionů korun, úklid by předběžně měl přijít na dva a půl milionu.

Valašskomeziříčsko má za sebou klidnou noc, tamní toky stále klesají. Lidé jsou ale ve střehu, ráno totiž opět začalo vydatně pršet. I dnes zůstává ve Valašském Meziříčí i sousedním Rožnově uzavřeno celkem téměř 20 škol.

Informace o dopravě naleznete na našem webu stejně jako aktuální předpověď počasí.

Martin Hromádka, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme