Petr Čech – pan dokonalý

Zhruba po roce spolu opět bydlí na jednom hotelu. Gólman českého národního týmu Petr Čech se v New Yorku potkal se svým bývalým koučem z londýnské Chelsea Guusem Hiddinkem, který teď vede pro změnu tureckou reprezentaci. A úspěšný trenér na svého někdejšího svěřence leccos prozradil

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Guus Hiddink

Guus Hiddink | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Je jednoduché říct, že je to kvalitní a talentovaný brankář, ale vzpomínám si jak mě dostal, když jsem začal pracovat v Chelsea, bylo to tehdy v šatně, při prvním setkání s hráči, rozhlédl jsem se po kabině a povídám, kde je Petr Čech, a oni na mě, podívejte se z okna na hřiště, už tři čtvrtě hodiny trénuje,“ vzpomíná Hiddink.

„To jen dokládalo, jaký je to perfekcionista, ano, pan perfektní, někdy se až zdálo, že to až přeháněl, ale svou práci se snaží dělat naplno, je natolik ambiciózní, že mu to nedovolí nic zanedbat. Jsem moc rád, že jsem s ním mohl pracovat,“ říká Nizozemec, který se teď po korejském, australském a ruském fotbalu chystá zvednout i ten turecký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech – pan dokonalý

„Já bych řekl, že on si pečlivě vybírá týmy ve kterých chce působit a samozřejmě Turecko má obrovský potenciál. Spousta hráčů hrajících po Evropě, navíc turecká ligy má svou kvalitu. Já myslím, že on ten obrovský potenciál může využít a proto si vybral Turecko,“ říka Petr Čech, což také Guus Hidink potvrdil.

Ano v tureckých fotbalistech dříme obrovský potenciál, a právě nizozemský kouč ho chce během svého angažmá probudit. A posloužit mu k tomu má také sobotní přípravné utkání v Red Bull aréně mezi Českem a Tureckem.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme