Vítěz Ligy mistrů si přijde na 120 milionů eur

Bayern Mnichov nebo Inter Milán si díky vítězství v sobotním finále Ligy mistrů přijde na 120 milionů eur. Poražený finalista vydělá 70 milionů eur. A vyvrcholení prestižní soutěže se vyplatí i městu Madridu, kde se zápas odehraje - vydělá na tom přes 50 milionů eur. V rozhovoru pro Rádio Česko to řekl přední světový expert na fotbalový byznys, ředitel Ústavu pro mezinárodní sportovní obchod při Univerzitě v Coventry Simon Chadwick

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon Chadwick

Simon Chadwick | Foto: Roman Chlupatý

„V tomto roce podle našich předpovědí finále Ligy mistrů vygeneruje zhruba 350 milionů eur. Tuto částku si rozdělí mnoho aktérů, kteří se na finále budou podílet. Zejména jeho vítěz vydělá skutečně hodně peněz - celkově něco kolem 120 milionů eur," uvedl pro Rádio Česko Chadwick.

„Stejně tak ale budeme svědky mnoha komerčních aktivit, které s finálovým duelem souvisejí, jako například reklamních akcí partnerů Ligy mistrů. A to také představuje mnohomilionové obchody a investice. No a určitě nesmíme zapomenout ani na město, kde se hraje, tedy na Madrid. Ten podle našich odhadů vydělá něco kolem 50 až 60 milionů eur. Takže jde skutečně o velký obchod," dodal Chadwick.

Liga mistrů je tak ekonomicky ještě lukrativnější než loni. Simon Chadwick to paradoxně připisuje i nestabilnímu hospodářskému prostředí a ekonomické recesi.

„Výdaje na reklamu a sponzoring související s Ligou mistrů rostou. Stejně tak bych očekával, že se zvýší i počet diváků, kteří finále budou sledovat. A myslím si, že mnoho lidí do Madridu přímo vyrazí, protože Španělsko je poměrně lehce dostupné. Máme tu špičkový sportovní produkt, který lidé využívají k tomu, aby zapomněli na problémy spojené s ekonomikou. A utrácejí své peníze za finále, protože jim to umožňuje zapomenout na ekonomikou diktovanou realitu," podotýká v rozhovoru pro Rádio Česko Chadwick.

Celý rozhovor se Simonem Chadwickem Rádio Česko odvysílá v sobotu 22. 5. 2010 v 8.45 hodin.

Marián Vojtek, Roman Chlupatý, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme