MS: Doping před Švédy? Domácí koláče od fanoušků

Před českou reprezentací jsou na letošním mistrovství světa poslední dva zápasy. Zítřejší semifinále a pak buď duel o zlato nebo o bronz. Už postup mezi nejlepší čtyřku je pro národní tým po porážkách s Norskem a Švýcarskem velký úspěch, ale jak se říká, s jídlem roste chuť. A nejen ta hokejová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masér Pavel Vlašic (vpravo) v jedné z mála chvilek klidu

Masér Pavel Vlašic (vpravo) v jedné z mála chvilek klidu | Foto: Pavel Petr

Všechny předchozí nezdary jsou zapomenutu, na tvářích úsměvy, očekávání semifinálové bitvy. Masér Pavel Vlašic pohodovou atmosféru potvrzuje: „Povedlo se to a nálada je výborná. Včera večer přišli kluci na pokoj, srotili se víc než jindy, povídalo se, je to znát. Od fanoušků jsme dostali napečené domácí koláče, kluci je snědli, posilnili se a jdeme na další zápas," popsal.

Pomohou -li domácí koláče k vítězství nad Švédy, bude to jenom dobře. Hráči trpělivě odpovídali na dotazy novinářů, a nejenom českých. Možná byste po hlase nepoznali, že u mikrofonu ruské televize je autor gólu ze samostatného nájezdu Jan Marek, který předvedl plynulou ruštinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

MS: Doping před Švédy? Domácí koláče od fanoušků

Takže mluvit s ruskými novináři mu problémy nedělá: „Už jsem tam nějaký pátek a něco jsem se snad naučil. Jsem samozřejmě šťastný, že jsme ten zápas vyhráli. Nadřeli jsme se na to, ale všichni jsme v kabině věřili, i když jsme prohrávali, že nějak ten zápas můžeme vyrovnat a dát vítězný gól, což se podařilo," zavzpomínal Jan Marek na čtvrtfinálový duel s Finskem.

Jenže už skromně nedodal, že autorem vítězného gólu byl právě on. Mysl českých hráčů aktuálně zaměstnávají Švédové. Trenér Vladimír Růžička má informací plno. Sestavu měnit nebude, aby neurazil nakloněnou štěstěnu.

Masér Vlašic věří, že se stará o nové mistry světa

S hrdostí v hlase může rekapitulovat situaci, ale dobře ví, že vrchol je ještě před týmem: „Nechali jsme za sebou mužstva jako jsou Finsko a Kanada a jsme mezi posledními čtyřmi, což je pro náš hokej určitě supr. Ale nemá cenu si nic nalhávat. Když z téhle situace pojedeme domů bez medaile, tak to určitě zklamání bude. Musíme se proto připravit, abychom tu medaili přivezli," řekl rozhodně.

Je jasné, že hráči musí vstřebávat také psychickou únavu. Prakticky hrají už od zápasu s Lotyškem každé utkání o všechno. Jde - li o medaile, všechno jde stranou, i únava fyzická, o které mluví masér: „Unavení samozřejmě jsou, ale na masáž si každý přijde podle toho, jak se cítí," popsal Pavel Vlašic.


Stále je ve hře lákavá varianta, že masíruje novopečené mistry světa: „To by si samozřejmě každý přál," řekl masér českých hokejistů.

Kamil Jáša, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme