Petr Hubáček: Za každé situace mít tři hráče vzadu

Hokejisté České republiky dnes budou bojovat o finále mistrovství světa. V semifinálové klání nastoupí od 14 hodin v Kolíně nad Rýnem proti Švédsku. Češi budou chtít opět použít svou úspěšnou taktiku z posledních zápasů, tedy bojovnost a poctivou hru v obraně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem | Foto: Pavel Petr

Češi se dokázali na světovém šampionátu neuvěřitelně zvednout. Odepisovaný tým najednou sahá po medaili. Postupně zdolal Lotyšsko, Kanadu a v boji o semifinále Finsko.

Jak říká útočník Petr Hubáček, tým se zvedá: „Tři zápasy procházíme v uvozovkách 'vyřazovací částí' a každý ten úspěšně zvládnutý zápas nás posiluje do další fáze turnaje."

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Hubáček: Za každé situace mít tři hráče vzadu

Petr Hubáček se také zamýšlí nad tím, kdy vlastně nastal ve hře našeho týmu na mistrovství světa obrat: „V utkání se Švýcarskem byla perfektní bojovnost, nasazení, všechny tyhle prvky, které mají být, ale až pak jsme začali hrát za každé situace se třemi hráči vzadu. Pokaždé se snažíme myslet především na obranu," popisuje český útočník.

Podle něj to trenér Vladimír Růžička hráčům neustále zdůrazňuje: „Připomíná nám to prakticky každé střídání, takže během těch tří utkání padly vlastně jen dva góly při hře pět na pět," říká Petr Hubáček.

Účelný styl přináší úspěch

Nakonec i sami hráči tuší, že právě tato cesta jim přináší úspěch. „My víme, že nemá cenu nějak otevírat hru, hrát to nahoru, dolů a snažit se dát za každou cenu gól při hře pět na pět, protože těch gólů takhle moc nepadá. To znamená, že první předpoklad, který chceme splnit, je mít za každou cenu tři hráče dozadu," říká Hubáček.

Aktuálně se domluvenou taktiku snaží hokejisté dodržet. V úvodu turnaje to právě především v defenzivě dost skřípalo. Podle Petra Hubáčka to bylo přílišnou nemotivovaností.

„Přijedete na mistrovství světa a každý chce hned hrát nejlepší hokej co umí, aby byl na ledě vidět. Tak jsme ty první zápasy hráli víc do útoku než do obrany. Člověk pak zjistí, jaký styl a systém hry nám více sedí. Není to třeba tolik na krásu a člověk u toho není tolik vidět, nedostává se tolik do hry, ale je to účelný systém, který nám teď přinesl tři výsledky po sobě a mohl by přinést úspěch i o víkendu, třeba přinese i medaili," říká.

Přál by si Petr Hubáček. Semifinálové utkání Česko - Švédsko začíná ve 14 hodin a celý jeho průběh vám nabídneme v přímé reportáži.

Pavel Petr, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme