Největší biojarmark je dnes k vidění na Karlovarsku

Karlovarské bioslavnosti jsou největší akcí svého druhu v České republice. Konají se již třetím rokem, tradičně na ekologické farmě rodinného typu mezi Starou a Novou Rolí na Karlovarsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sokol

sokol | Foto: Free Stock Photos

Organizátoři, kteří po loňském úspěšném ročníku očekávají účast až 7 tisíc návštěvníků, připravili bohatý celodenní program. Návštěvníci uvidí třeba ukázky, jak se chovají včely a co potřebují k životu, stříhání ovcí, práci sokolníků, rybářů nebo myslivců či tažných koní v lese.

Připraveno je i například netradiční vystoupení se zvířaty, dobové tance, šermíři, divadlo pro děti či ukázky výroby a prodej krajkářství, hrnčířství nebo košikářství. Připraven je také prodej bioproduktů a biopotravin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karlovarské bioslavnosti přiblížila v Ranním Radiožurnálu reportérka Růžena Valková.

„Areál je dostatečně veliký, protože je to 2,5 hektarů. Letos jsme posílili občerstvení, aby bylo více zabezpečeno a lidé nestáli velkou fontu,“ prozradila Radiožurnálu jedna z organizátorů akce Pavlína Štendlová.

Karlovarské bioslavnosti na ekologické farmě začínají v 10 hodin. Akce je podporována městem Karlovy Vary a Karlovarským krajem.

Katarína Brezovská, Růžena Valková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme