Pařížský bulvár Champs-Elysées se promění v obrovskou zahradu

Pařížská třída Champs-Elysées se dnes večer na dva dny změní v opravdové zahrady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Champs Élysées a Vítězný oblouk

Champs Élysées a Vítězný oblouk | Foto: Jan Rosenauer

Tisíce Pařížanů a návštěvníků města nad Seinou zamíří dnes večer na Elysejská pole. Tato populární pařížská třída bude po dva dny osázena květinami, trávníkem, stromy. Dohromady se tu objeví na 130 druhů rostlin.

Děje se tak 20 let po akci nazvané Velké žně, kdy se tento bulvár proměnil v obilná pole. Tentokrát ale pod názvem Hlavní město v přírodě.

Vzniká obrovská zahrada a organizátoři počítají, že ji navštíví do pondělního večera milión lidí. Čemuž se dá věřit, protože v neděli a v pondělí má být v Paříži 27 stupňů Celsia.

Jedinou komplikaci budou mít řidiči. Ve Francii je díky státnímu svátku prodloužený víkend. Část Elysejských polí včetně populárního kruhového objezdu kolem Vítězného oblouku bude do úterního rána uzavřena pro dopravu.

Jan Pokorný, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme