Fotbalisté zahájí americké turné, s Tureckem od 18:30

Trenérský profesor se dnes utká s koučem - maturantem. A už na startovní čáře nemají Guus Hiddink a Michal Bílek stejné podmínky. Jen jedno, zdá se, je pro fotbalisty Česka a Turecka, kteří se dnes v podvečer utkají v přípravném duelu v New Jersey, společné. Oba týmy spojuje neúspěšná kvalifikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Michal Bílek a brankář Petr Čech před odletem fotbalové reprezentace do USA

Trenér Michal Bílek a brankář Petr Čech před odletem fotbalové reprezentace do USA | Zdroj: ČTK

,,Češi jsou teď na tom podobně jako my, nedostali se na světový šampionát, navíc je vyřadili sousedé, což bolí. Samozřejmě jsem toho dost slyšel od Petra Čecha, když jsme spolu pracovali v Chelsea. Musíme si dobře vyhodnotit, proč se to nepovedlo, ale hlavně musíme udělat všechno proto, aby se podobná situace neopakovala," říká Guus Hiddink,

Nizozemský kouč teď přebírá tureckou reprezentaci a bude ji vést poprvé v dnešním přípravném duelu proti Česku. Na nápravu škod se chystá v plné síle a kromě Hamita Altintopa, který dnes hraje finále Ligy mistrů, bude mít k dispozici všechny hráče, na které si ukázal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté zahájí americké turné, s Tureckem od 18:30

,,Jsou takový hrdý národ. Vždycky říkají, že nic než hrdost nemají. Takže každý reprezentační sraz je pro ně výzva a motivace, budou to chtít ukázat," vysvětluje český stoper Tomáš Sivok, proč je pro Turky tak důležité reprezentovat.

Jen pro srovnání, ať už jsou příčiny jakékoli, kouč Michal Bílek nemá ani na třetím reprezentačním srazu k dispozici nejsilnější hráče.

Odůvodněné omluvenky

,,Od nich se nikdo neomluvil, u nás chybí zhruba deset hráčů. Ale všichni mají objektivní problémy, jsou na operaci, mají zánět achilovky, problémy s kolenem, kotníkem," vypočítává Bílek.

A také manažer národního týmu Vladimír Šmicer si nemyslí, že by se fotbalisté omlouvali jako třeba hokejisté před mistrovstvím světa v Německu.

,,My máme narozdíl od hokejistů dost věrohodné omluvenky, není to kvůli tomu, že by nás hráči bojkotovali," tvrdí Šmicer.

Čech: Potřebujeme dobrý výsledek

Hokejisté se i s četnými absencemi na šampionátu dokázali nakonec vypořádat skvěle, u fotbalistů to ale může být v evropské kvalifikaci problém, varuje gólman a kapitán národního týmu Petr Čech.

,,Situace je taková, že si nemůžeme dovolit vynechávat zápasy, ať se hrají v jakémkoliv termínu. Tvoříme nové mužstvo a to chce čas. Než člověk vstoupí do kvalifikace, tak potřebuje mít pár odehraných utkání. A kvalifikace se blíží, takže to chce to mít i pozitivní výsledek. Třeba ve Skotsku podal tým dobrý výkon, zasloužil si vyhrát, ale nestalo se."

Utkání Česko - Turecko začíná v 18:30 středoevropského času a v prodlouženém Sportžurnálu o něm také od té doby uslyšíte.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme