Paroubek a Nečas se střetli v druhé předvolební debatě

Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek a volební lídr ODS Petr Nečas se dnes v televizi Prima střetli ve druhém předvolebním duelu. Debatovali o šesti vybraných oblastech, jako jsou řešení ekonomické krize nebo penzijní reforma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Paroubek a Petr Nečas ve studiu

Jiří Paroubek a Petr Nečas ve studiu | Zdroj: ČTK

Podle Petra Nečase zvýšení daní firmám o 1 %, které navrhuje ČSSD, způsobí zánik 60.000 pracovních míst. Jiří Paroubek jeho tvrzení odmítl. Sociální demokraté chtějí podle něj například přivést do zdravotnictví 12 tisíc nezaměstnaných jako ošetřovatele.

Paroubek také slíbil, že v případě volebního úspěchu předloží do konce října Národní plán boje proti korupci, který počítá se zavedením majetkových přiznání pro lidi s majetkem nad 10 milionů korun.

„Myslím, že Česká republika by nebyla jediným státem, který by přišel s takovou záležitostí. A myslím si, že je potřeba si posvítit na ty majetky, které vznikly nelegálním způsobem a ty třeba dodatečně dodanit. To myslím, že je v řadě jiných evropských států a nikdo to nepovažuje za protiústavní,“ řekl na Primě předseda ČSSD.

Občanská demokratická strana chce s korupcí bojovat zpřísněním trestů vězení pro veřejné činitele, kteří budou při uplácení přistiženi. V případě veřejných zakázek chce také maximálně zprůhlednit výběrové řízení a členy výběrové komise losovat. Majetková přiznání pro bohaté Petr Nečas odmítá.

„Majetkové přiznání je u veřejných činitelů a je to naprosto v pořádku. Dávat části občanů České republiky cejch na čelo jenom pro to, že si vydělávají nad určitou hranici, že jsou potenciální zločinci, a proto se musejí k něčemu přiznávat, to mi připadá jako špatný krok,“ uvedl lídr ODS.

Jiří Paroubek a Petr Nečas si předvolební duel zopakují ve středu 26. května tentokrát na půdě Českého rozhlasu v Římské ulici v Praze.

Petr Medek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme