Vojenské technické muzeum Lešany zahájilo patnáctou sezónu

Vojenské technické muzeum Lešany na Benešovsku zahájilo 15. sezónu. Muzeum se tak po zimní přestávce opět otevřelo veřejnosti, pro kterou uspořádalo Obrněný den se zajímavým programem. Na návštěvníky čekala přehlídka obrněných automobilů a transportérů, ale i přelet stíhaček Gripen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přehlídku si nenechal ujít velký počet návštěvníků

Přehlídku si nenechal ujít velký počet návštěvníků | Foto: Petr Jindra

Vojenské technické muzeum Lešany se může pochlubit více než 700 historických tanků, kanónů, motocyklů, obrněných, nákladních a osobních vojenských vozidel nebo raketovou technikou. Exponáty pocházejí z období od roku 1890 až do dnešní doby, a tak se bylo skutečně na co dívat.

Program zahájily stíhačky Gripen, které přiletěly ze základny v Čáslavi. Pak už následovala přehlídka obrněných automobilů a transportérů, kterou zahájil ministr obrany Martin Barták.

Většina exponátů lešanského muzea je funkční, a tak si unikátní vozidla mohli diváci prohlédnout přímo v akci. Vojenskou techniku si nenechala ujít odhadem bezmála tisícovka návštěvníků, která s nadšením přivítala i taktickou ukázku bojového střetu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Muzeum v Lešanech zahájilo patnáctou sezónu

Pokud patříte k milovníkům vojenské techniky a Obrněný den jste si nechali ujít, nemusíte zoufat. Vojenské technické muzeum Lešany můžete navštívit až do září.

Koncem srpna se navíc můžete zúčastnit Tankového dne, který se uskuteční už poosmé.

Lucie Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme