Zlatí hokejisté slavili na Staroměstském náměstí s tisícovkami fanoušků

FOTOGALERIE. Čeští hokejisté, kteří vybojovali zlaté medaile na mistrovství světa v Německu, přistáli před třináctou hodinou na pražském ruzyňském letišti, kde na ně čekaly stovky lidí. Poté se oslavy přesunuly na Staroměstském náměstí, tam reprezentanty přivítaly tisícovky nadšených fanoušků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatí hokejisté po příletu na Letiště Praha

Zlatí hokejisté po příletu na Letiště Praha | Foto: Tomáš Adamec

Fanoušci se dočkali příletu šampionů krátce po tři čtvrtě na jednu. Ještě kolem dvanácté hodiny se kolem příletové haly pohybovala jen zhruba desítka fanoušků, ale s blížícím se příletem začali přibývat další a další. Návrat hokejistů nakonec nabral zhruba dvacetiminutové zpoždění oproti plánu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z příletu českých hokejistů z mistrovství světa do Prahy

Jako první vyšel z letadla Boeingu 737 kapitán nových mistrů světa Tomáš Rolinek s mistrovským pohárem nad hlavou. Hned za ním následoval Jaromír Jágr, který si ve finálovém duelu poranil koleno, a poté i zbytek zlatého týmu včetně trenéra Vladimíra Růžičky a svazového předsedy Tomáše Krále.

Ze zlatých hrdinů do Prahy nedorazila hvězda šampionátu, brankář Tomáš Vokoun, a také Michal Rozsíval. Oba zamířili z Německa rovnou za svými rodinami do zámoří.

Jágr: Na oslavy se zeptejte Vampoly

Hokejisté po příletu absolvovali tiskovou konferenci, která se nesla v uvolněném duchu.

Zejména Jaromír Jágr sršel humorem. Na otázku, jak titul oslavil odpověděl, že se musí zeptat Petra Vampoly, ale až tak za dva dny, protože Vampola údajně ví o Jágrovi úplně všechno.

Následně se řešilo už trochu vážnější téma, a to případné další působení trenéra Růžičky u národního týmu. Kouč na dotaz odpověděl, že minimálně v příštích deseti letech už národní tým nepovede.

Poté hokejisté zamířili do centra Prahy na Staroměstské náměstí. Autobus přijel na náměstí kolem tři čtvrtě na tři a hokejistům se dostalo bouřlivého přivítání od zhruba pětitisícovek lidí.

Pak hráči po jednom začali vystupovat na pódium a každý zvlášť si mohl užívat ovace.

Někteří z příznivců přišli na náměstí už v poledne. „Čekáme tu a doufáme, že ulovíme podpis Jaromíra Jágra,“ řekla jedna z přítomných fanynek.

Oslavy nepřekazila ani krátká dešťová přeháňka ani viditelná únava hokejistů z náročného turnaje a neméně náročných oslav.

Zlatí hokejisté přiletěli do Prahy | Foto: Tomáš Adamec

Na pódiu probíhaly improvizované rozhovory s hráči a vystoupení hudebníků. Zlaté medailisty přišel přivítat také pražský primátor Pavel Bém. Hokejisté se s fanoušky společně radovali téměř hodinu a půl. Poté nasedli do autobusu a odjeli. Lidé však v centru Prahy pokračují v oslavách i bez svých hrdinů.

Česká reprezentace se dočkala triumfu na mistrovství světa po pěti letech. Cestu za titulem dovršili svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky nedělním finálovým vítězstvím nad Ruskem.

Zbyněk Zykmund, Václav Rojík, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme