BP čelí kritice za odklad pokusu zastavit únik ropy v Mexickém zálivu

Američtí ministři a senátoři míří do Mexického zálivu. Chtějí vidět na vlastní oči ropnou katastrofu, kterou se pořád nedaří zastavit. Společnost British Petroleum čelí stále vážnější kritice. Ekologové a někteří politici ji obviňují, že pro likvidaci havárie nedělá dost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ropa z poškozeného vrtu zasáhla pobřeží Lousiany 

Ropa z poškozeného vrtu zasáhla pobřeží Lousiany  | Zdroj: ČTK

"Snažíme se postupovat tak rychle, jak jen to jde," ujišťuje americkou veřejnost v sérii rozhovorů regionální manažer firmy British Petroleum Doug Suttles.

V interview pro stanici ABC mimo jiné vysvětloval, proč se musel o několik dnů odložit nový pokus ucpat vrt směsí těžké kapaliny a betonu:

„I to, co se na první pohled jeví jako jednoduchý úkol, je velmi obtížné, když se to musí provést s roboty řízenými na dálku v hloubce jeden a půl kilometru.“

Do Mexického zálivu mezitím zamířila skupina politiků, aby viděla postup prací a rozsah škod na vlastní oči. Jsou v ní ministryně pro vnitřní bezpečnost Napolitanová, ministr vnitra Salazar a několik senátorů.

Martin Hromádka, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme