Podceňovaní čeští hokejisté se vzepřeli osudu

Čeští hokejisté se krátce před 13. hodinou vrátili z mistrovství světa. Na letišti v Ruzyni je vítalo několik stovek fanoušků a nespočet novinářů, kteří vyzpovídali hlavní hvězdy hned po příletu na tiskové konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatí hokejisté po příletu na Letiště Praha

Zlatí hokejisté po příletu na Letiště Praha | Foto: Tomáš Adamec

Letadlo s Českými hokejovými reprezentanty dosedlo na přistávací plochu ve 12 hodin a 37 minut. První vyšel z Boeingu 737 kapitán národního týmu Tomáš Rolinek a hned vyzdvihl nad hlavu pohár mistrů. Po něm se objevil Jaromír Jágr a za ním ostatní hráči české reprezentace.

Všichni se pak odebrali do letištní haly, kde na ně už čekali netrpělivý novináři a venku před ruzyňským letištěm stovky fanoušků. Ti za pomoci bubnů, vlajek a dresů skandovali hesla, která měla přivítat hokejové mistry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podceňovaní čeští hokejisté se vzepřeli osudu

Na tiskové konferenci byli přítomni kapitán Tomáš Rolinek, Jaromír Jágr, předseda českého svazu hokeje Tomáš Král a trenér Vladimír Růžička. K otázce jak se vyrovnal s nepřítomností některých hráčů na mistrovství, odcházející kouč odpověděl.

„Nemá cenu nějak to teď rozebírat, je tam plno důvodů, které byly. Kluci byli zranění, někteří nechtěli jet kvůli rodinným důvodům, někdo nejel, protože jsem na střídačce stál já. Ale mne zajímá jedno a to je výsledek. Řekl jsem, že pojedu s hráči, kteří budou. A jsem hrozně rád, že to ti hráči dokázali, že přivezli zlaté medaile pro český hokej.“

Oslavy mistrů světa nebyly po výhře nad Ruskem tak bujaré a hokejisté si je prý schovali až do Prahy na Staroměstském náměstí. „Zatím to obrovské ani nebylo. Dali jsme si pár piv, poseděli. Já si myslím, že všichni jsou spíš unavení. Teprve si uvědomujeme, co jsme dokázali,“ řekl obránce Petr Čáslava.

Českému národnímu týmu hodně pomohl při šampionátu v Německu Tomáš Vokoun. Vesměs všichni hráči hodnotili jeho výkon jako vynikající a byli překvapeni, když nedostal cenu pro nejlepšího brankáře turnaje. To ovšem nic nezměnilo na tom, že mu patří za celé mistrovství velký dík.

Tým Vladimíra Růžičky byl před šampionátem hodně podceňován. O to je vítězství v Německu a především výhra se silnými Rusy ve finále cennější.

„Porazit ve finále Rusy v takovéto sestavě, jakou měli, to se nepoštěstí jenom tak. Já jsem říkal před zápasem, že takovouto sestavu můžeš porazit jedenkrát z deseti a že to možná bude ten finálový zápas. A nám se to povedlo! O to si myslím, že je to cennější,“ prohlásil šťastný Jaromír Jágr.

Mirko Vasić, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme