Slovenský tenista Lacko vyrovnal rekord Roland Garros

Kdo se zatím na postup do druhého kola tenisového Roland Garros nadřel nejvíc? Na tuhle otázku existuje jediná správná odpověď: Slovák Lukáš Lacko. Jeho zápas prvního kola proti Američanovi Yanimu přinesl dokonce vyrovnání jednoho historického rekordu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Lacko se raduje po vítězné pětisetové bitvě v 1. kole Roland Garros

Lukáš Lacko se raduje po vítězné pětisetové bitvě v 1. kole Roland Garros | Zdroj: ČTK

Stačilo vydržet na dvorci o pouhý jeden game déle a Lacko by společně se svým soupeřem vytvořil absolutní rekord turnaje. Takhle se Slovákova pětihodinová bitva s Američanem Yanim v historii jen vyrovná dvěma zápasům, které už 71 odehraných gamů nabídly.

Od zavedení tiebreaku bylo v Paříži tolik her k vidění jen v duelu Maročana Agenora s Němcem Prinosilem v roce 1994 a také před šesti lety, kdy nezapomenutelnou bitvu svedli Francouzi Santoro a Clément.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenský tenista Lacko vyrovnal rekord Roland Garros

Lacko a Yani rozehráli svůj duel prvního kola už v neděli, v pátém setu musel být ale za stavu 8:8 přerušen pro tmu. Včerejší dohrávku favorizovaný Slovák zvládl, poprvé v utkání sebral soupeři servis a vyhrál 12:10.

„V podstatě tam byl první game a brejk. Od té doby jsme si pět setů neprohráli servis. Měli jsme oba dva nějaké šance, ale nevyužili jsme je. Až potom v dohrávce,“ řekl po utkání Lukáš Lacko.

Sečteno a podtrženo, 4 hodiny 58 minut, proměněný šestý mečbol a Lackovo vítězství po setech 4:6, 7:6, 7:6, 6:7 a 12:10. Náročnější zápas ještě Lukáš Lacko v kariéře nehrál. Nejtěžší podle něj bylo udržet koncentraci před včerejší dohrávkou. V neděli se do postele dostal až pozdě večer a sil rozhodně neměl na rozdávání.

„Psychicky jsem byl na dohrávku připravený v pohodě. Ale fyzicky byla únava dost cítit ráno. Spánek nebyl nejlepší, tělo nebylo odpočaté,“ konstatoval slovenský hráč.

Po takové bitvě by si Lacko zasloužil bonusový odpočinek. Jenže moc ho mít nebude, pravděpodobně už zítra ho čeká utkání druhého kola proti Rusovi Južnému. A kdo ví, třeba to bude zase nezapomenutelná bitva.

Vojtěch Bidrman, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme