Čeští fotbalisté se utkají s USA. Těm radí i Luboš Kubík

Už druhého amerického prezidenta stihne navštívit někdejší fotbalový reprezentant Luboš Kubík. Před Olympijskými hrami v Pekingu se v Bílém domě sešel s Georgem Bushem, před cestou do Jihoafrické republiky se pro změnu pozdraví s Barackem Obamou. Ještě před tím, a to konkrétně dnes, si ale podá ruku s českými fotbalisty, kteří se v Hartfordu utkají s domácí reprezentací Spojených států.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace na tréninku v USA

Česká reprezentace na tréninku v USA | Foto: Jaroslav Plašil

Luboš Kubík se jako jediný Čech aktivně zúčastní mistrovství světa v Jihoafrické republice. Jako expert na Evropu totiž pomáhá hlavnímu kouči Bobovi Bradleymu s výběrem hráčů a sledováním soupeřů. A hned po zápase s českým týmem už také bude vědět, kteří Američané na šampionát pojedou. A to bude také zásadní zpráva z přípravného duelu.

Takže zatímco svěřenci Michala Bílka se budou snažit "pouze" zmírnit mizernou bilanci čtyř porážek, které už pod vedením zmíněného kouče nasbírali, někteří fotbalisté Spojených států mají poslední šanci bojovat o místo v týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté se utkají s USA, kterým radí i Luboš Kubík

„Je to zkouška pro kluky, kteří nemají jistou nominaci, jsou po zranění. Je to pro ně jediná a poslední zkouška, ukáží nám, jestli na to mají nebo ne. Ať už zdravotně nebo výkonnostně,“ uvedl k zápasu Luboš Kubík.

Stávající situace tak může klidně vést i k tomu, že se Američanům vůbec poprvé podaří v utkání z Čechy neprohrát. Na světovém šampionátu v Itálii v roce 1990, kde hrál ještě Luboš Kubík za Československo, totiž prohráli vysoko 1:5, a na mistrovství světa v Německu před čtyřmi lety podlehli podobně jednoznačně 0:3.

Ale všechno je jednou poprvé. Tím spíš, že má tým Michala Bílka zatím do kompaktnosti daleko. A pak také, snad nikdo jiný není tak pilným sběratelem primátů jako právě Luboš Kubík.

Ještě krátce před revolucí na chvíli emigroval, a jako první nakoukl do profesionálního klubu v anglické lize, jako první odešel za fotbalem do Itálie, do Ameriky a jako první Čech také pracuje pro národní výběr Spojených států.

Takže může být i prvním českým koučem, který českou reprezentaci porazí. „Já jsem takový pořád někde první. Já nevím, čím to je, ale pořád je něco.“

Utkání USA – Česko začne krátce po druhé hodině ranní, a podstatnou část z něj v přímém přenosu uslyšíte i na Radiožurnálu.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme