Domnělý šéf vojenského aparátu ETA byl obviněn z vraždy

Údajného vůdce vojenského aparátu ETA obžalovali ve Francii z vraždy. Mikela Karreru Sarobeho, vysoce postaveného člena baskické separatistické organizace, zatkla policie před několika dny v jihofrancouzském městě Bayonne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Údajný vůdce baskické organizace ETA Mikel Sarobe Karrer

Údajný vůdce baskické organizace ETA Mikel Sarobe Karrer | Foto: AFP

Je podezřelý z vraždy dvou členů španělské Civilní gardy před třemi lety. Policie ho obvinila i na základě zkoumání vzorků DNA, které se našly v autech, jež používalo komando ETA po zabití dvou strážců.

Stopy vedou právě ke Karrerovi, přezdívanému ATA. Je ve vazbě spolu s dalším mužem podezřelým z vraždy francouzského policisty.

Baskická separatistická organizace ETA už 50 let usiluje o vyhlášení samostatného baskického státu. Historicky Baskicko leželo na území Španělska a částečně Francie.

Jan Pokorný, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme