Do domu v Troubkách kromě velké vody připlula i zlatá rybka

Už několik dnů se uklízí také u Grešákových v Troubkách. Zatím co rodiče mají plné ruce práce, jejich malé děti v akváriu obdivují malou zlatou rybku, kterou při povodních chytily na zahradě. Na pohádky ale mladá rodina nevěří. Opravy domu i náhradu poničeného nábytku budou muset uhradit ze svého. A nepůjde zrovna o malou částku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaplavené ulice Troubek

Zaplavené ulice Troubek | Foto: Tomáš Adamec

Do nového domu se Grešákovi nastěhovali v roce 2005. Koupili tehdy rozestavěnou stavbu, základy už byly dané a jejich zvýšení by stálo moc peněz. „My jsme to koupili s obvodními zdmi, udělali jsme jen příčky a nastavili jsme to trošku nahoru,“ poslala Jolana Grešáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Toubkách natáčela Jana Zemková.

Rodina počítala, že při povodni by maximálně chodili na dvoře v gumákách. „Že by to došlo do bytu, s tím jsme nepočítali. Musíme to nějak zvládnout, musíme bojovat,“ řekla Grešáková.

Na zdech je patrné, kam až se dostala voda. V kuchyni zůstaly jen horní skříňky, naštěstí je funkční krb a tak se v domě topí a jsou zapnuté vysoušeče. Kolem se motají děti a na dvoře ukazují akvárium s malou zlatou rybkou.

Chytily ji při povodních na zahradě. Kdyby jim mohla splnit přání, chtěla by Grešáková, aby byla konečně dostavěná hráz a aby děti nemusely podobný zážitek prožít ještě jednou. Grešákovi stejně jako jejich sousedy čeká ještě plno práce. Zpět do přízemí svého domu by se totiž chtěli vrátit co nejdříve.

Jana Zemková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme