Počet týraných a zneužívaných dětí roste

Týraných a zneužívaných dětí v Česku přibývá. V loňském roce úřady evidovaly téměř čtyři a půl tisíce případů dětí, které jejich rodiče nebo někdo z okolí zneužíval nebo fyzicky či psychicky týral. Vyplývá to ze statistiky ministerstva práce a sociálních věcí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Baudyšová

Zuzana Baudyšová | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

V roce 2008 měl přitom resort informace ‚jen‘ o dvou tisících případech. Ředitelka nadace Zuzana Baudyšová tvrdí, že na statistice se nově může podepisovat i větší všímavost okolí vůči týraní dětí.

„Toto číslo může vyjadřovat i pozitivní skutečnost, že občané jsou všímavější vůči týraným dětem. Řekla bych, že přestože toto číslo je vysoké, tak stále je to jenom špička ledovce, protože většina případů týrání nebo zneužívání se odehrává za zavřenými dveřmi,“ řekla Baudyšová.

Na problematiku týraných a zneužívaných dětí upozorňuje i výstava s názvem Stop násilí na dětech, kterou pořádá Nadace Naše Dítě.

Igor Maňour, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme