Karviná se jen pomalu vyrovnává s následky nedávné povodně

Týden po povodních, které zasáhly Moravu, se postižené oblasti jen pomalu vzpamatovávají z následků záplav. Pomalu to jde zejména na Karvinsku, kde velká voda zanechala silnou stopu. Na řadě míst hasiči dosud odčerpávají vodu taky ze vzniklých lagun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karviná po záplavách

Karviná po záplavách | Foto: Michal Schoffer

Jak v pořadu Stalo se dnes uvedl primátor Karviné Tomáš Hanzel, hasiči musejí ještě stále čerpat vodu ze sklepů. „Pořád se nám totiž do sklepů tlačí spodní voda. Hlavně v městské části Karviná-Darkov,“ upřesnil.

Dodal, že v současné době městu pomáhá významným způsobem armáda. „Máme tady stovku vojáků, kteří se podílejí na odstraňování popovodňových škod. Jinak všechno ostatní zvládáme,“ uvedl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karvinsko se jen pomalu vzpamatovává z následků záplav. Ve Stalo se dnes jsme hovořili s primátorem Karviné Tomáš Hanzelem.

Nejaktuálnějším problémem v Karviné jsou teď podle něj sesuvy půdy. „Ty jsou ale pod kontrolou. Kromě jedné komunikace, kterou musíme zabezpečovat a hlídat,“ uvedl. Obydlí sesuvy podle něj neohrožují.

Vyčíslit přesně škody, které povodeň napáchala, primátor podle svých slov zatím nedokáže. „Protože právě ode dneška jsme vyčlenili tým lidí, kteří monitorují a víceméně ty škody už přesně vyčíslují,“ uvedl.

Každopádně budou muset být podle něj některé domy zdemolovány. Co se týče infrastruktury, velká voda zničila komunikaci směrem na Český Těšín.

„Dále silnici první třídy, která byla týden mimo provoz, ale už je zprovozněna a teď se připravuje její celková rekonstrukce. Poškozen je také most přes Olši směrem z Ostravy na Karvinou,“ upřesnil primátor s tím, že od státu očekává pomoc řádově v desítkách milionů korun.

Katarína Brezovská, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme