Kolín se dočká moderního zázemí pro atlety

Kolín se brzy možná stane rájem atletů. Tamní stadion se začíná měnit ve sportoviště s kvalitním zázemím. Mimo jiné to znamená, že některé prestižní atletické soutěže se budou moc zabydlet právě ve středočeském městě na Labi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berounské atletky na Mistrovství republiky

Berounské atletky na Mistrovství republiky | Foto: Lucie Zemanová

Kolínská atletika se řadí mezi nejstarší v republice a řada jejích členů patřila a patří k absolutní špičce.

„Muži i ženy Sokola Kolín jsou v první lize,“ doplnil předseda kolínského atletického oddílu Jiří Tuček.

Tamní stadion patřil v devadesátých letech mezi první sportoviště, která se mohla pochlubit dráhou s umělým povrchem. Nevýhodou ale bylo to, že měla jen 300 metrů.

Investice za téměř 40 milionů korun dovolí postavit dráhu o sto metrů delší a také kvalitní zázemí pro sportovce. Na stadionu se bude pracovat i dnes a už v příští sezóně bude moc sportoviště hostit některé prestižní soutěže.

„Zatím nemůžeme pomýšlet na to, že by tady bylo mistrovství republiky dospělých, protože komplexu bude chybět tribuna,“ vysvětluje Tuček.

I s tribunou se ale do budoucna počítá. Místo se najde mezi stávající atletickou dráhou a chystaným moderním oválem. Jediným otazníkem jsou potřebné peníze.

Martin Hromádka, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme