Ve Vimperku se snaží přilákat dívky ke studiu technických oborů

‚Dívky jsou naše budoucnost‘ - tímto mottem se řídí na vimperské střední škole. Ke studiu technických oborů se zde snaží nalákat co nejvíce příslušnic něžného pohlaví, a dnes zde proto pořádají akci určenou výhradně jim.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učebna. (Ilustrační foto)

Učebna. (Ilustrační foto) | Foto: Tomáš Adamec

Pět desítek školaček dnes bude mít šanci poznat všední pracovní den ve vybraných firmách, které ke svému provozu potřebují technicky vzdělané lidi, a získat praktické zkušenosti v tzv. mužských oborech.

Umožní jim to Girl's Day neboli Dívčí den, který pro osmačky z Vimperka a okolí pořádá už potřetí Střední škola Vimperk. Dnešní akce se ale v žádném případě nedá přirovnat k běžnému dni otevřených dveří, jak jej známe z celé řady různých škol.

„Je to skutečně maximálně pracovní den, kde se ty skupiny musí vystřídat a skutečně si vyzkouší více věcí,“ říká vedoucí projektu Hana Jelínková, která jako stavební inženýrka na vimperské škole učí instalatéry odborné předměty.

Dívky ale v řadách jejích studentů chybí. A i když k nim po dnešní tak trochu náborové akci příští rok žádné nepřibudou, odhalovat taje technických oborů budou děvčatům z jihu Čech i nadále.

Michaela Vrácovská, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme